Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στην έκθεση EICMA του 2021 η Yamaha είχε τοποθετήσει σε περίοπτη μια νέα έκδοση του κορυφαίου της Ένα XSR 900 με φέρινγκ θα είχε ιδιαίτερο ενφιαφέρον.XSR900 η οποία ήταν εμπνευσμένη από τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες της εταιρείας της δεκαετίας του 1980. Πιο συγκεκριμένα η μπλε/γαλάζια XSR έφερε τα χρώματα της θρυλικής YZR500 του Γάλλου αναβάτη Christian Sarron, έχοντας και κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως η vintage σέλα και το εμπρός φωτιστικό σώμα, τα οποία έδιναν ξεχωριστή αισθητική στη μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha από ότι φαίνεται θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τα μοντέλα που είναι εμπνευσμένα από το αγωνιστικό της παρελθόν. Η ιαπωνική φίρμα κατάθεσε αίτηση για κατοχύρωση στην Ευρώπη του ονόματος XSR GP κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια νέα σειρά των ρετρό μοντέλων. Ήδη πριν από μερικές ημέρες η Yamaha παρουσίασε την έκδοση XSR 125 Legacy η οποία έχει χρωματισμό μαύρο και χρυσό που παραπέμπουν στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας.

Τι να μας ετοιμάζει η Yamaha με το XSR GP;

Η μόδα των ρετρό cafe racer μοντέλων έχει επηρεάσει πολλά εργοστάσια – βλέπε την Triumph με το Speed Triple RR ή την Honda με το Hawk 11 – και η Yamaha είναι από εκείνες τις εταιρείες που τολμούν να παρουσιάζουν ιδιαίτερες εκδόσεις στα μοντέλα τους. Εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι αν τελικά το XSR GP θα ακολουθεί τη δομή των κλασικών μοντέλων ή θα πέσει στο τραπέζι ένα μοντέλο περισσότερο προσανατολισμένο στη supersport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως, δούμε αναρτήσεις της Ohlins και περισσότερα ηλεκτρονικά στην έκδοση GP.

Το νέο XSR GP δεν αποκλείεται να έχει φέρινγκ και να είναι βαμμένο στα χρώματα της αγωνιστική ομάδας της Yamaha στο MotoGP. Μπορεί επίσης να φέρει αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις (Ohlins), τα φρένα και ίσως να έχει και προηγμένα ηλεκτρονικά δανεισμένα από τα Superbike μοντέλα της φίρμας. Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στη σφαίρα των εικασιών καθώς δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη νέα αυτή έκδοση της Yamaha.

Το βίντεο της παρουσίασης της Yamaha XSR 900 Legend Reborn.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοναδικό event στη Γαλλία αποκλειστικά για κατόχους Yamaha R1M

Το Yamaha XSR 125 του ντράμερ Onkel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης