Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Περισσότερες πληροφορίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο για το νέο project της Honda. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική μοτοσικλέτα η οποία θα βασίζεται στο CB125R με μικρές διαστάσεις αλλά μερικές πολύ έξυπνες λύσεις στην εργονομία και τη χωροταξία της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ στο να κρατήσει την εμφάνιση της μοτοσικλέτας σε κλασική μορφή μεΗ Honda δεν ρισκάρει με φουτουριστικά σχέδια… αποτέλεσμα να έχει… κρύψει καλά τις μπαταρίες. Από τα σχέδια φαίνεται πως τα πάνελ της μπαταρίας αναμένεται να είναι στη μέσα πλευρά του πλαισίου, κάτω από το παραδοσιακό ρεζερβουάρ και κάτω από τη σέλα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στον παρατηρητή να δει αυτό που υπάρχει στο εσωτερικό. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν αεραγωγοί οι οποίοι μεταφέρουν δροσερό αέρα στις μπαταρίες για να κρατάνε χαμηλή τη θερμοκρασία, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος χαμηλά, κοντά στο γρανάζι της τελικής μετάδοσης.

Το εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας με τους αεραγωγούς δεξιά και αριστερά.

Η φόρμουλα θα είναι ίδια με εκείνη του PCX Electric

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένοι πάνω στο γεγονός ότι το σχέδιο έχει δημιουργηθεί πάνω στο CB125R μπορούμε να εικάσουμε ότιΣτόχος η αυτονομία και η γρήγορη φόρτιση των μπαταριών… η απόδοση της μοτοσικλέτας δεν θα είναι υψηλή. Μία απόδοση της τάξης των 15 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα είναι πολύ πιθανή, με τις μπαταρίες να δίνουν αυτονομία κοντά στα 200 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 130 Km/h. Φήμες αναφέρουν τέλος πως ίσως έχουμε αποσπώμενες μπαταρίες στο ηλεκτρικό CB.

Για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δούμε τη νέα ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Honda στην παραγωγή, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι Ιάπωνες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Φαίνονται καθαρά οι μπαταρίες, που είναι... καλά κρυμμένες μέσα στο πλαίσιο και κάτω από τη σέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Motul και Honda κυριαρχούν στο Dakar 2021

Στις 3.300€ το νέο Honda PCX 125

Οι εργοστασιακοί αναβάτες MX της Honda παρουσιάζουν το νέο CRF450R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης