Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Φέτος η Kawasaki δε θα αφήσει τον κορυφαίο 8ωρο αγώνα της Suzuka στην τύχη του και ετοιμάζεται να Η εργοστασιακή ομάδα θα βρίσκεται κάτω από τις κατευθύνσεις της Provecεπαναλάβει το θρίαμβο του 2019. Ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών πραγματοποιείται στη θρυλική πίστα Suzuka της Ιαπωνίας συνήθως κάθε καλοκαίρι, ωστόσο φέτος λόγω Ολυμπιακών Αγώνων και Covid-19 μεταφέρθηκε στις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2020 ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά φέτος όλες οι ομάδες θα επιστρέψουν στον σημαντικό αγώνα, ιδιαίτερα για τα ιαπωνικά εργοστάσια. Είναι κάτι σαν θέμα τιμής να κερδίσουν τον αγώνα της Suzuka γι’ αυτό κάθε χρόνο κατεβάζουν κορυφαίες ομάδες.

Θέλει να επαναλάβει τη νίκη του 2019 ο Jonathan Rea με την Kawasaki.

Dream Team ετοιμάζει η Kawasaki

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια η Yamaha είναι εκείνη που κυριαρχεί στη Suzuka, εκτός από το 2019 που η Kawasaki επιστράτευσε τον Rea και κέρδισε τον αγώνα. Το 2021 η Kawasaki φαίνεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά τον αγώνα. Ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι επιστρατεύει ξανά τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike Jonathan Rea, τον teammate στην ομάδα του WSBK, Alex Lowes και τον Lucas Mahias της Kawasaki Puccetti στο WSBK. Με αυτό το line up η Kawasaki ξεκαθαρίζει πως έχει μοναδικό στόχο τη νίκη στον 8ωρο αγώνα της Suzuka.

Με τον Valentino Rossi και τα χρώματα της Repsol Honda το 2012.

Το σκέφτεται για MotoGP ο Rea

Ο Jonathan Rea πάντως δεν έχει μόνο αυτό να σκέφτεται τις επόμενες εβδομάδες. Ο Βρετανός έχει μπει σε Ο Rea έχει πραγματοποιήσει δύο αγώνες στο MotoGP αντικαθιστώντας τον Casey Stoner το 2012 στη Repsol Hondaσκέψεις όσον αφορά τη μετακίνησή του στο MotoGP έπειτα από τις εξελίξεις που έφερε η φυγή του Maverick Vinales από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Ο Rea στον τελευταίο αγώνα του Assen τόνισε πως σκέφτεται πολύ μια πιθανή μετακίνηση και δεν αποκλείει τίποτα.

“Υπάρχει πάντα η πιθανότητα και πάντα το έχω στο μυαλό μου. Αισθάνομαι ότι οδηγώ καλύτερα από ποτέ και είμαι στο αποκορύφωμα της ισορροπίας στη ζωή μου, ποτέ λοιπόν δε λέω ποτέ…”, είπε ο Rea σε δημοσιογράφους στο Assen. Αν και λίγες, οι πιθανότητες να δούμε τον Jonathan Rea στη σέλα της Petronas Yamaha την επόμενη σεζόν υπάρχουν και κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο Βρετανός έχει αποδείξει την αξία του στα Superbike και ίσως έχει ακόμα δύο χρόνια καλής οδήγησης στο MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Honda κέρδισε τον… τρελό αγώνα 12h Estoril

Το γαϊτανάκι της μεταγραφής του Vinales καλά κρατεί

Μπήκε στο club των 100 νικών ο Jonathan Rea

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης