Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι φήμες γύρω από μια νέα γκάμα της Yamaha όσον αφορά τις μοτοσικλέτες supersport κυκλοφορεί έντοναΕτοιμάζει στόλο με νέα supersport μοντέλα η Yamaha στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες. Στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στην έγκυρη ιστοσελίδα motorcycle.com έχουν κυκλοφορήσει έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται πως η ιαπωνική φίρμα έχει καταθέσει πιστοποίηση για όλη τη σειρά YZF-R μοτοσικλετών από το 1 έως το 9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει πως η Yamaha θέλησε να “κλείσει” τα συγκεκριμένα λογότυπα προκειμένου αφενός να αποκλείσει κάποιον ανταγωνιστή να τα χρησιμοποιήσει και αφετέρου να δουλέψει πάνω σε μια νέα σειρά supersport μοντέλων. Έχουμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση από ένα μοντέλο YZF-R7 το οποίο ακούγεται πως ετοιμάζει η εταιρεία χρησιμοποιώντας τον κινητήρα του ΜΤ-07.

Το R7 το έχουμε ήδη δει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε rendering εικόνες

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ένα YZF-R9 με κινητήρα CP3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο που ακούγεται πλέον είναι πως ίσως δούμε και ένα YZF-R9, ένα εξαιρετικό superbike το οποίο θα Ίσως, δούμε και μια νέα σειρά με ηλεκτρικά μοντέλαχρησιμοποιήσει τον κινητήρα CP3 τρικύλινδρο του MT-09 με απόδοση περίπου 120 ίππους. Αυτό το project θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα έχουμε να κάνουμε με μια προσιτή supersport μοτοσικλέτα με έναν απίθανο κινητήρα και φυσικά όλη την υπέροχη τεχνολογία του νέου MT-09 της Yamaha.

Φυσικά, θα δούμε και μικρότερες supersport οι οποίες ήδη πωλούνται στην Ευρώπη όπως τα R3 και R125, ενώ η Yamaha έχει καταθέσει τα χαρτιά για την κατοχύρωση και της σειράς R1 έως R9, όπως και τα R15, R20, R25.

Λογικά, μέσα στο 2021 θα έχουμε ανακοινώσεις για πολλά νέα μοντέλα από τους Ιάπωνες, ίσως κάποια από αυτά να περιλαμβάνουν και ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Ακόμα δεν κυκλοφόρησε το νέο και ήδη ξεκίνησαν τα σχέδια του νέου R9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα χρώματα της Yamaha YZF-R1 στο WorldSBK

Sold out το επετειακό Yamaha T-MAX στην Ελλάδα

Υψηλής ποιότητας προϊόντα από τη Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης