Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Aprilia πλέον δεν κρύβει ότι ετοιμάζει το νέο Tuareg 660 το οποίο έχουμε ήδη δει σε κατασκοπικές Πολύ δελεαστικό μοντέλο με σπορ χαρακτήρα και εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητεςφωτογραφίες. Μιλώντας στο ιταλικό Motociclismo.it, ο Cristian Romeo Barelli, επικεφαλής του τμήματος προϊοντικής προώθησης της Aprilia, τόνισε πως η νέα μοτοσικλέτα όχι μόνο θα κατασκευαστεί αλλά ίσως είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες για το νέο Tuareg είναι λίγες αλλά βάση της λογικής πολλά από τα στοιχεία του είναι ήδη γνωστά. Το πρώτο και καλύτερο είναι φυσικά ο κινητήρας ο οποίος θα είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά 660 κ.εκ. που φοράνε τα RS660 και Tuono 660. Η απόδοσή του θα είναι κοντά στους 85 ίππους με πιο γεμάτη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Από τις κατασκοπικές εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται ξεκάθαρα ο χωμάτινος προσανατολισμός της μοτοσικλέτας.

Λεπτή σιλουέτα και έμφαση στο χαμηλό βάρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Barelli δεν έκρυψε ότι το νέο μοντέλο θα είναι προσανατολισμένο στην εκτός δρόμου οδήγηση. Οι τροχοίΤο Tuareg θα έχει πλήρη πλατφόρμα ηλεκτρονικών της Aprilia θα είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο να μειωθεί σημαντικά το βάρος. Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στις 10.000 ευρώ μπαίνοντας ανάμεσα στο Yamaha Tenere 700 και στο KTM 890 Adventure.

Το Tuareg θα είναι μοντέλο 2022 ωστόσο σύμφωνα με τον Barelli θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του στο τέλος του 2021. Το μοντέλο είναι στο στάδιο των δοκιμών και αναμένεται να σκάσει σαν βόμβα στην κατηγορία των μεσαίων adventure.

Οι άνθρωποι της Aprilia αναφέρουν ότι θα έχει σπορ χαρακτηριστικά ο κινητήρας και στο Tuareg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα το νέο Aprilia Tuono V4 στην τιμή των 17.400€

Το 50άρι scooter της Aprilia που συνδέεται με smartphone

Παρουσιάστηκε η αγωνιστική έκδοση του Aprilia RS660

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης