Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο Γιάννης Περιστεράς θα Ο Περιστεράς θα αγωνιστεί με Yamaha R3 προδιαγραφών WSSP300αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 το 2022. Ο Έλληνας αναβάτης συμπεριλήφθηκε στους αναβάτες που θα αγωνιστούν στον θεσμό την επόμενη χρονιά, κάτι εξαιρετικά σπουδαίο για τον ίδιο, τη Yamaha και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Ελλάδα ο Omar Menghi, ιδιοκτήτης της ομάδας ProGP Racing με την οποία θα αγωνιστεί ο Περιστεράς το 2022. Η ομάδα του Ιταλού μάνατζερ και πρώην αγωνιζόμενου, ξεκίνησε το 2017 από το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αναρριχηθεί στο παγκόσμιο στερέωμα με τη συμμετοχή της στο WSSP300 του 2020. Το 2021 ανακηρύχθηκε από την Yamaha ως μια από τις καλύτερες ομάδες της και το 2022 θα είναι για τρίτη χρονιά στο Παγκόσμιο, με οδηγούς τους Gabriele Mastroluca και Γιάννη Περιστερά!

Ο έμπειρος Menghi είδε κάτι στον νεαρό Περιστερά!

Στο πλευρό του Γιάννη Περιστερά είναι η Μοτοδυναμική Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια στην Αθήνα και πλέον ο Έλληνας αναβάτης βρίσκεται στο δρόμο για Jerez Τον Μάρτιο θα έχει την πρώτη του επαφή με την αγωνιστική R3 στο Misano.και Portimao όπου θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για το 2022. Θα κάνει τις πρώτες δοκιμές με μια νορμάλ Yamaha R3 και τον Μάρτιο στο Misano θα οδηγήσει για πρώτη φορά την αγωνιστική R3 με την οποία θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300.

Το πρωτάθλημα αρχίζει τον Απρίλιο στην πίστα του Aragon στην Ισπανία και ο Περιστεράς έχει μπροστά του μια σκληρή προετοιμασία προκειμένου να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους αναβάτες παγκοσμίου επιπέδου. Φυσικά, θα παρακολουθούμε την πορεία του 16χρονου Έλληνα αναβάτη από κοντά και ευχόμαστε να απολαύσει αυτήν την μοναδική εμπειρία στο παγκόσμιο στερέωμα.

 Περισσότερα για το κατάστημα Peristeras ΕΔΩ.

Μπροστά στο κατάστημα ελαστικών του κου Περιστερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Περιστεράς στο Παγκόσμιο WorldSSP300 – τεράστια επιτυχία για τον Ελληνικό αθλητισμό

Εντυπωσιακή παρουσία του Περιστερά στο Winter Cup στην Ιταλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης