Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το θρυλικό τμήμα «M» της BMW γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση του και το γιορτάζει παρουσιάζοντας H πρώτη μοτοσικλέτα με την οποία ασχολήθηκε το τμήμα M ήταν το 1976  μια αγωνιστική R 90 S.συνεχώς νέες εκδόσεις μοντέλων αυτοκινήτων της γερμανικής μάρκας. Το τμήμα «M» ωστόσο δεν ξεχνάει και τους δύο τροχούς παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση M1000RR 50 Υears M Edition.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βάση της μοτοσικλέτας είναι η εξωτική M1000RR η οποία από μόνη της είναι ένα έργο τέχνης. Ανάμεσα στα πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα η BMW προσθέτει ακόμα περισσότερα carbon στοιχεία και κομμάτια από αλουμίνιο για να δώσει ακόμα περισσότερη μοναδικότητα στο μοντέλο. Στις εμφανείς αλλαγές έχουμε ένα νέο αλουμινένιο ελαφρύ ψαλίδι, μια αλυσίδα από το αγωνιστικό τμήμα της BMW M στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών, νέα σέλα M συνεπιβάτη και κάλυμμα.

Το ήδη εξωτικό M1000RR απέκτησε και επετειακή έκδοση!

Κινητήρας 212 ίππων στις 14.500 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη στον κίτρινο χρωματισμό Sao Paolo Yellow που την κάνει να ξεχωρίζει, ενώ το τμήμα M έχει προσθέσει ένα GPS που είναι προορισμένος για χρονομέτρηση σε όλες τις πίστες. Ο κινητήρας της M1000RR 50 Years M Edition είναι ίδιος με την στάνταρ έκδοση της μοτοσικλέτας. Το τετρακύλινδρο σύνολο των 999 κ.εκ. αποδίδει 212 ίππους και 113Nm ροπής και συνοδεύεται από ηλεκτρονικά αγωνιστικού επιπέδου, όπως διαφορετικές χαρτογραφήσεις, σύστημα αδράνειας έξι αξόνων IMU και όλες τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Δίπλα στη θρυλική BMW R 90 S του 1976 προετοιμασμένη από το τμήμα M.

Τα φρένα είναι σχεδιασμένα από το αγωνιστικό τμήμα M της BMW αποκλειστικά για το M1000RR, ενώ και οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικές από την κορυφαία σειρά της BMW. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 191 κιλά (γεμάτο), ενώ η τιμή του ορίστηκε στις 35.000€. Το κορυφαίο μοντέλο της γερμανικής φίρμας αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο καλοκαίρι του 2022.

Η πίστα είναι το φυσικό της περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα η νέα υπηρεσία ενοικίασης μοτοσικλέτας από την BMW

Η BMW ετοιμάζεται να αναβιώσει το R1200C

Αγγίξαμε το νέο BMW CE 04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης