Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχοντας δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες με την Heritage έκδοση του κορυφαίου μοντέλου της 700 CL-X, η Η μοτοσικλέτα είναι μικρότερη σε μήκος κατά 110mm σε σχέση με την Heritage.CFMoto ετοιμάζει τη δεύτερη έκδοση της μοτοσικλέτας η οποία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Πρόκειται για ένα cafe racer με πολλές ρετρό πινελιές στο οποίο έχει δοθεί έμφαση στη σπορ συμπεριφορά στο δρόμο και στις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις το 700 CL-X Heritage από το Sport χάρη κυρίως στη χρήση κλιπόν στο τιμόνι. Η θέση οδήγησης έχει γίνει πιο επιθετική και σαφώς καλύτερη στη γρήγορη οδήγηση χωρίς όμως να έχει περιοριστεί η άνεση στην καθημερινή οδήγηση. Στις άκρες του τιμονιού υπάρχουν καθρέπτες που τονίζουν τον ρετρό χαρακτήρα της μοτοσικλέτας, ενώ ξεχωρίζουν επίσης τα αλουμινένια πάνελ στο πλάι, ο στρογγυλός προβολές και οι χυτές ζάντες.

Δυναμικός σχεδιασμός με έμφαση στη σπορ οδήγηση.

Κινητήρας με απόδοση 74 ίππους και δύο χαρτογραφήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας της 700 CL-X Sport παραμένει ίδιος με εκείνον του Heritage. Πρόκειται για το δικύλινδρο σύνολο Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 205 κιλά με το ρεζερβουάρ καυσίμου να έχει χωρητικότητα 13 λίτρα.των 693 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 74 ίππους και 68Nm ροπής. Ο ψεκασμός είναι της Bosch, ενώ η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού (Ride-By-Wire), δύο επιλογές οδήγησης (Sport και ECO), συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας (Cruise Control).

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στη σπορ συμπεριφορά της μοτοσικλέτας με το 700 CL-X να έχει αναβαθμίσεις σε όλα τα σημεία. Στις αναρτήσεις συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB εμπρός 41mm πλήρως ρυθμιζόμενο και μονό αμορτισέρ πίσω επίσης της KYB με ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς. Τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί ριζικά καθώς έχουμε πλέον δύο δίσκους εμπρός 320mm με ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema τετραπίστονες εμπρός και έναν δίσκο 260mm πίσω με 2πίστονη δαγκάνα της Brembo. Το σύστημα συνοδεύεται με ABS της Continental. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Maxxis MA-ST2.

Η νέα CFMoto 700 CL-X Sport αναμένεται στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2021 στην τιμή των 6.990€.

Το βίντεο παρουσίασης του μοντέλου.

 

Χυτές ζάντες και ελαστικά της Maxxis για καλό κράτημα και αίσθηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης