Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021”, να ολοκληρώθηκε Ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Περιστεράς για το 2021 με εντυπωσιακή απόδοση στην Ιταλία.και μάλιστα με βάθρο στη Βαρκελώνη για τον Γιάννη Περιστερά, ωστόσο η δράση για τον Έλληνα αναβάτη δεν σταματάει. Λίγο πριν τις χειμερινές διακοπές, ο άσσος της Yamaha βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μπάρι για να πάρει μέρος σε έναν θεσμό που ονομάζεται Winter Cup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα που φιλοξένησε τον συγκεκριμένο αγώνα ήταν η Del Levante με μήλος 1.577 μέτρα και 9 στροφές. Ο Περιστεράς βρέθηκε με την ομάδα του, την Team Roc ‘n’ DeA ξανά και οδήγησε μια νορμάλ Yamaha R3 του ενιαίου πρωταθλήματος Supersport 300 και R3 Challenge. Η εμφάνιση του νεαρού αναβάτη ήταν εντυπωσιακή καθώς από τις δοκιμές έδειξε την ταχύτητά του. Προκρίθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές στην 5η θέση έχοντας τον καλύτερο χρόνο από τους αναβάτες με τις νορμάλ μοτοσυκλέτες.

Πολύ γρήγορος ο νεαρός Περιστεράς με τη νορμάλ Yamaha R3.

Η χρονιά έκλεισε με χαμόγελα για τον Περιστερά και την ομάδα του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο σκέλος ο Περιστεράς ήταν πολύ δυνατός και κατάφερε να παλέψει για τη νίκη και το βάθρο. Φανερά βελτιωμένο βρήκε τον νεαρό Έλληνα ο Alex De Angelis.Παρότι είχε υποδεέστερη μοτοσικλέτα σημείωσε εξαιρετικούς χρόνους και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση χάνοντας κυρίως στις ευθείες λόγω της μικρότερης ισχύς στης νορμάλ R3 του. Στο δεύτερο σκέλος ήταν ακόμα πιο δυνατός και οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερό του χρόνο στα 50,7 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, ένα μικρό λάθος τον οδήγησε σε πτώση και εγκατάλειψη, ωστόσο ξεκάθαρα έδειξε πως η ταχύτητα δεν του λείπει να πρωταγωνιστήσει.

Ο ίδιος ο Περιστεράς τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ότι προσπαθούσε να πιέσει περισσότερο για να μπορέσει να προσπεράσει εκείνους που τον πέρναγαν στην ευθεία με αποτέλεσμα να έρθει η πτώση. Παρόλα αυτά σχολίασε ότι φεύγει από την Ιταλία ευχαριστημένος από το διήμερο, αλλά και από όλη την φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup. Ο Alex De Angelis, ιδιοκτήτης της ομάδας και πρώην αναβάτης MotoGP, από τη μεριά του πρόσθεσε ότι εντυπωσιάστηκε από τους χρόνους του Περιστερά με μια νορμάλ μοτοσυκλέτα. Συμπλήρωσε ότι είναι πολύ βελτιωμένος, γρήγορος και ελαφρύτερος σε σχέση με την έναρξη της χρονιάς.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Βαρκελώνης του Yamaha R3 bLU cRU.

 

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλου του διημέρου σημείωσε ο αναβάτης της Team Roc n DeA.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή EICMA 2021: Η Αυτού Εξοχότης Valentino Rossi

Έκλεισε τη χρονιά με βάθρο ο Περιστεράς στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup

Δυνατή εμφάνιση του Περιστερά στη Γαλλία με τη Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης