Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πίσω στο 2014 η MV Agusta υπό την προεδρία του Giovanni Castiglioni τότε αποφάσισε να συνεργαστεί με Το τμήμα RC προσφέρει και αγωνιστικό κιτ για τα F3 RC και Dragster RC.την αγωνιστική ομάδα Yakhnich Motorsport του Alexander Yakhnich, προκειμένου να δημιουργήσουν το αγωνιστικό τμήμα της MV Agusta. Κάπως έτσι γεννήθηκε το τμήμα Reparto Corse της ιταλικής μάρκας και από τότε συμμετέχει στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα με τα χρώματα του RC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πορεία της συνεργασίας των δύο πλευρών έχουμε δει και ειδικές εκδόσεις σε μοντέλα παραγωγής της MV Agusta να δέχονται τη φροντίδα του Reparto Corse, όπως για παράδειγμα η F4RR. Για το 2022 το τμήμα Reparto Corse αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τα μοντέλα παραγωγής ετοιμάζοντας τρεις νέες εκδόσεις στα κορυφαία μοντέλα της MV Agusta.

Η πολύ ιδιαίτερη Dragster RC.

Το πρώτο από αυτά είναι το F3 RC, το γνωστό supersport μοντέλο των Ιταλών το οποίο παίρνει μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 600 με αναβάτες τους Bahattin Sofuoglu και Niki Tuuli. Στο σχεδιαστικό κομμάτι η μοτοσικλέτα έχει ειδικά γραφικά με το μεγάλο πράσινο λογότυπο RC στα φέρινγκ. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος των 147 ίππων, ενώ το τμήμα RC έχει προσθέσει επίστρωση τιτανίου στο πιρούνι, ελαφρύτερους τροχούς κατά 10% και διαφορετικές ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Turismo Veloce είναι ιδανική για ταξίδια και όχι μόνο!

Το δεύτερο μοντέλο είναι το Draster RC, το επιβλητικό naked της MV Agusta με τον μυώδη σχεδιασμό. Και εδώ το πιρούνι της εμπρός ανάρτησης έχει επίστρωση τιτανίου, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 320mm με 4πίστονες δαγκάνες της Brembo. Ο κινητήρας αποδίδει 140 ίππους και το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 168 κιλά με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 243Km/h. Τελευταίο μοντέλο είναι το Turismo Veloce RC, το sport touring μοντέλο της ιταλικής μάρκας. Εδώ, ο 800άρης κινητήρας αποδίδει 110 ίππους και η RC έχει επέμβει μόνο στο εικαστικό κομμάτι.

Με εμπειρία από το WSSP600.

Οι τρεις εκδόσεις του Reparto Corse θα είναι διαθέσιμες μόλις σε 300 μονάδες, ενώ για όποιον θελήσει το τμήμα διαθέτει και αγωνιστικό κιτ για τα F3 RC και Dragster RC με αγωνιστική εξάτμιση, χαρτογραφήσεις και μειωμένο βάρος.

Βίντεο παρουσίασης της σειράς RC της MV Agusta.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο μία MV Agusta Testalarga θα κατασκευαστεί

Η MV Agusta του Hamilton βγαίνει στο «σφυρί»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης