Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος και φωτογράφος ετοιμάζει τις βαλίτσες τουΤο Rockstar 500 θα διανύσει 4 χώρες, Ιταλία, Μαρόκο, Μαυριτανία και Σενεγάλη. για ακόμα ένα συναρπαστικό ταξίδι. Αυτήν τη φορά προορισμός του είναι η θρυλική πόλη Dakar της Σενεγάλης, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή για το περίφημο Rally Dakar, τον πιο σκληρό αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό του ο Έλληνας ταξιδευτής θα έχει το Daytona Rockstar 500 με το οποίο θα διανύσει 7.500 χιλιόμετρα. Η αφετηρία είναι η Αθήνα και ο τερματισμός είναι το Dakar, όπου τερμάτιζε και το γνωστό Rally. Τα σημεία που θα περάσει ο Μητσάκης είναι πολλά και ενδιαφέροντα όπως η έρημος Σαχάρα και οι παραλίες του Ατλαντικού Ωκεανού ενώ το ταξίδι αναμένεται να έχει διάρκεια 26 ημέρες. Η εκκίνηση του ταξιδιού Αθήνα-Σενεγάλη-Αθήνα θα γίνει στις 21 Ιουνίου του 2022.

Ο χάρτης της διαδρομής του Κωνσταντίνου Μητσάκη.

Άνετο και πολύ ικανό ακόμα και για το Dakar

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Daytona Rockstar 500 είναι ένα roadster scrambler μοντέλο με άνετη θέση οδήγησης, εξαιρετική Τα όργανα είναι ψηφιακά και το ABS μπορεί να απενεργοποιηθεί προκειμένου να κινηθείς πιο άνετα στις χωμάτινες διαδρομές.οδηγική συμπεριφορά και ξεχωριστό ρετρό σχεδιασμό. Ο κινητήρας του Daytona είναι ο γνωστός δικύλινδρος κινητήρας της Loncin 471 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 43 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 40,5Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Τον ψεκασμό έχει αναλάβει σύστημα της Bosch, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και αλυσίδα. Είναι πολύ οικονομικός σε καύσιμο και η αυτονομία των σχεδόν 400 χιλιομέτρων θα βοηθήσει πολύ τον Κωνσταντίνο Μητσάκη.

Το Rockstar 500 είναι εξοπλισμένο με ένα πολύ δυνατό πακέτο εξαρτημάτων που βοηθούν στην καλή συμπεριφορά στο δρόμο. Στις αναρτήσεις έχουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι της KYB 41mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω επίσης της KYB με διαδρομή 80mm και ρύθμιση προφόρτισης. Στα φρένα αναλαμβάνει δράση η Nissin με έναν δίσκο 300mm εμπρός και διπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο πίσω 240mm επίσης με διπίστονη δαγκάνα. Το σύστημα συνοδεύεται από ABS το οποίο μάλιστα είναι ρυθμιζόμενο. Ο εμπρός τροχός είναι 18 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης για κίνηση και σε χωμάτινους δρόμους, ενώ το ψαλίδι πίσω είναι μονόμπρατσο. Η τιμή του Daytona Rockstar 500 είναι στα 5.995€ και μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Evomoto.

Όμορφο, άνετο και εξαιρετικό στο δρόμο το Rockstar 500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατευθείαν στο νούμερο ένα των charts ανεβαίνει αυτός ο Rockstar της Daytona

Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό Daytona East

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης