Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο διάσημος σχεδιαστής μοτοσικλετών Oberdan Bezzi μπήκε στον πειρασμό να σχεδιάσει ένα scrambler ‘Ένας ιδιαίτερος σχεδιαστής “ζωγραφίζει” πάνω στο V9βασισμένο πάνω στο V9 της Moto Guzzi. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκπληκτικό με μια πανέμορφη μοτοσικλέτα να γεννιέται, την Stornello 850, μέσα από το χέρι του Ιταλού σχεδιαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Bezzi πάντως πρέπει να είχε στο μυαλό του το Stornello της δεκαετίας του 1960 της Moto Guzzi, ένα μικρό μοντέλο 125 κ.εκ. για να προχωρήσει στον σχεδιασμό του νέου αυτού μοντέλου. Το Stornello 125 είχε απόδοση 7 ίππους, αλλά στην περίπτωση του Bezzi η ισχύς έχει ανέβει κατά πολύ καθώς έχει χρησιμοποιήσει τον κινητήρα των 853 κ.εκ. του V85TT.

Moto Guzzi Stornello V9 by Bezzi

Πανέμορφο το Stornello θα βάλει σε σκέψεις τους σχεδιαστές της Guzzi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Stornello του Bezzi (η Moto Guzzi δεν έχει εμπλακεί στον σχεδιασμό) έχει εκτός δρόμου προσανατολισμόΆνετα μπαίνει στην γκάμα της Moto Guzzi με 21 ιντσών τροχό εμπρός και 17 ιντσών τροχό πίσω, με χωμάτινα ελαστικά, αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές, δύο αμορτισέρ πίσω και ψηλό τιμόνι. Ο ίδιος ο Bezzi αναφέρει πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπορούσε να κατασκευαστεί από την Moto Guzzi και να μπει ανάμεσα στο V9 Bobber και το V9 Roamer. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να αλλάξει η Guzzi είναι το πλαίσιο – να δανειστεί εκείνο του V85TT – και φυσικά να παντρέψει τα στοιχεία του Bezzi με εκείνα των πραγματικών μοντέλων της Guzzi.

Ίσως στην Moto Guzzi να έχουν ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζουν κάτι αντίστοιχο.

Moto Guzzi Stornello by Bezzi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβαθμίσεις για τα Moto Guzzi V85TT και V9

Ικανός ταξιδευτής, ιδανικός ονειροπόλος το Moto Guzzi V85TT Travel

Νέο Moto Guzzi V7 με επιπλέον 13 ίππους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης