Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Harley Davidson βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς οι πωλήσεις τις έχουν πέσει σε χαμηλά Επιστρέφει στις ρίζες τις η H-D με έμφαση στα custom και cruiser μοντέλα τηςεπίπεδα, χαμηλότερα από κάθε άλλη φορά. Φαίνεται πως το project που ξεκίνησε το 2018 με όραμα για μια Harley με περισσότερες επιλογές, όπως οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες (LiveWire) ή οι adventure μοτοσικλέτες (Pan America 1250), δεν δούλεψε με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Harley Davidson ελπίζει όμως να αναστρέψει τη συγκεκριμένη κατάσταση έχοντας προβεί στο πρόγραμμα Rewire το οποίο περιελάμβανε απολύσεις 700 εργαζομένων. Η στρατηγική της νέας εποχής με τον Jochen Zeitz στο τιμόνι της εταιρείας από το Μιλγουόκι ονομάζεται HardWire και έχει να κάνει με την ολική στροφή της φίρμας στις ρίζες τις, δηλαδή στις custom και cruiser μοτοσικλέτες τις.

Δεν θα σταματήσει η παραγωγή και εξέλιξη του ηλεκτρικού LiveWire

Επιστροφή στις ρίζες, αλλά με το βλέμμα στο μέλλον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλάνο έχει σχεδιαστεί για τα επόμενα 5 χρόνια και ήδη η ανανέωση του στόλου των μοτοσικλετών της Harley όσον αφορά τα κλασικά της μοντέλα δείχνει να αποδίδει καθώς έχει στόχο να συσπειρώσει το φανατικό κοινό της αμερικανικής φίρμας.

Η Harley πάντως δεν θα εγκαταλείψει το project της Pan America adventure μοτοσικλέτας η οποία θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ δεν πρόκειται να σταματήσει να ασχολείται με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στις οποίες επένδυσε πάρα πολλά με την LiveWire. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος καθώς ήδη έχει στην γκάμα της μια ολοκληρωμένη και μάλιστα εξαιρετική ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Τα μεγάλα bagger μοντέλα θα είναι η αιχμή του δόρατος της H-D τα επόμενα χρόνια

Πάμε σε μοντέλο Nike στις πωλήσεις…

Μέσα στο κομμάτι του HardWire φαίνεται πως έχει και το πλάνο της αποκλειστικής διάθεσης των μοτοσικλετών της. Όπως δηλαδή έκανε πρόσφατα η Nike πουλώντας πλέον τα προϊόντα της απευθείας εκείνη στον πελάτη, έτσι και η Harley “κόβει” τους μεσάζοντες και δημιουργεί το δικό της δίκτυο πώλησης απευθείας στον πελάτη. Το μέλλον είναι ελπιδοφόρο για την ιστορική φίρμα η οποία περιμένει καλύτερες μέρες μέσα στο 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά νέα μοντέλα παρουσίασε η Harley-Davidson

Στις 22 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το νέο Harley Davidson Pan America 1250

Με τροχούς 17 ιντσών το νέο Indian FTR 1200 S

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης