Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η πανδημία του Covid-19 δε λέει να μας αφήσει ήσυχους καθώς πολλές είναι οι χώρες οι οποίες ακόμα Τελευταίος νικητής στο Philip Island ήταν ο Marc Marquez το 2019αντιμετωπίζουν προβλήματα κρουσμάτων. Μία από αυτές είναι η Αυστραλία η οποία όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να φιλοξενήσει και φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIM και η Dorna ανακοίνωσαν πως το Grand Prix στο Philip Island αναβάλλεται για το 2021. Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση στην Αυστραλία με αποτέλεσμα να κάνει πολύ δύσκολη τη διεξαγωγή του αγώνα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δε θα έχουμε αγώνα ίσως στην καλύτερη πίστα στο καλεντάρι και τώρα ελπίζουμε να επιστρέψουμε το 2022.

Το ανανεωμένο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2021.

Δεύτερος αγώνας στην Πορτογαλία, κινδυνεύουν Μαλαισία – Ταΐλάνδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέση του αγώνα της Αυστραλίας μπαίνει το GP του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. Η πίστα του PortimaoΤον Απρίλιο στο Portimao είχε κερδίσει ο Quartararo θα φιλοξενήσει τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στις 7 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει φέτος δύο αγώνες στο MotoGP.

Ακόμα μια μικρή αλλαγή είναι το Grand Prix της Μαλαισίας το οποίο έρχεται μια εβδομάδα νωρίτερα στις 24 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τον αγώνα της Ταϊλάνδης. Εκείνο που ανησυχεί τους ανθρώπους της Dorna είναι ότι και στις χώρες της Ασίας υπάρχει έξαρση της πανδημίας κάτι που ίσως φέρει νέες αλλαγές στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Το 2019 η μάχη μεταξύ Marquez και Vinales είχε καταλήξει σε νίκη του πρώτου και πτώση του δεύτερου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP

Διαζύγιο-βόμβα στο MotoGP με τον Vinales να αφήνει τη Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης