Τη χρονιά που πέρασε η εταιρεία από το Borgo Panigale όχι μόνο είδε τις πωλήσεις της να σημειώνουν θετικό πρόσημο, αλλά όλα δείχνουν πως και το 2019 θα είναι εξίσου κερδοφόρο.

Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, καθώς για 4η χρονιά οι Ιταλοί ξεπερνούν το «κατώφλι» των 50.000 ταξινομήσεων. Για την ακρίβεια πουλήθηκαν 53.004 μοτοσυκλέτες, ενώ ακόμα ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι και η κυριαρχία της φίρμας στη supersport κατηγορία. Μια στις τέσσερις supersport μοτοσυκλέτες που πουλήθηκαν μέσα στο 2018 ήταν Ducati! Το φαινόμενο Panigale μέτρησε 9.700 μοτοσυκλέτες, 70% παραπάνω από αυτές που πουλήθηκαν το 2017. Αντίστοιχα κορυφαία σε πωλήσεις ήταν και η σειρά των Multistrada με 11.829 μονάδες. Κατά τα λεγόμενα του CEO της Ducati, Claudio Domenicalli, το 2018 ήταν μια χρονιά σταθερότητας τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, με τις νίκες στο MotoGP να είναι καθοριστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο καλύτερος οικονομικός οιωνός για το μέλλον της Ducati είναι το ενδιαφέρον για άνοιγμα στις ασιατικές αγορές. Συγκεκριμένα, η Κίνα αποδεικνύεται ο δυνατότερος πελάτης των Ιταλών, καθώς οι εκεί πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 29%, ενώ ταυτόχρονα η αυξημένη ζήτηση άνοιξε και αντιπροσωπείες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από τις 19 στις 23. Σίγουρα η παρουσία του ομίλου VW έπαιξε το ρόλο της τα τελευταία χρόνια..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης