Δύο ιταλικές μοτοσυκλέτες χάρμα οφθαλμών κέρδισαν αντίστοιχες διακρίσεις χάρη στη μοναδική σχεδίασή τους.

Ένα πρωτότυπο Ducati Hypermotard 950 Concept και το MV Agusta Superveloce 800 Serie Oro (για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ) κέρδισαν τα βραβεία στις κατηγορίες «Νέου Design» και «Πρωτότυπων» μοτοσυκλετών αντίστοιχα, στον διάσημο διαγωνισμό Concorso d’Eleganza Villa d’Este που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία, αναδεικνύοντας έτσι και με τον καλύτερο τρόπο το -αξεπέραστο πολλές φορές- ιταλικό design. Το πρωτότυπο Hypermotard 950 Concept δημιουργήθηκε από το Centro Stile της Ducati και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε πολύ δημοφιλές στο κοινό μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειωτέον πως είναι ακόμη μία σημαντική διάκριση για το στυλ και τον σχεδιασμό της Ducati, ύστερα από το βραβείο Red Dot Award που απέσπασε πρόσφατα μια άλλη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, το Diavel 1260 (δείτε εδώ). Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, που δημιουργήθηκε για το Concorso d’Eleganza, τονίζει ακόμα περισσότερο τον επιθετικό χαρακτήρα του Hypermotard 950 χάρη στις αναλογίες του συνόλου σε συνδυασμό με τον compact προβολέα και τα γραφικά που αντλούν την έμπνευσή τους από γκράφιτι πόλεων. Και όπως αναφέρει η Ducati, πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει στοιχεία ενός πολεμιστή πόλεων με λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ψηφοφορία και βράβευση της μοτοσυκλέτας από την κριτική επιτροπή της Villa d’Este επιβεβαίωσε η μεγάλη επιτυχία που είχε το πρωτότυπο της Ducati κερδίζοντας χιλιάδες likes σε Instagram και Facebook μέσα σε λίγες ώρες. Ο διαγωνισμός -καλλιστεία ομορφιάς- Concorso d’Eleganza Villa d’Este διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1929 προκειμένου να αναδείξει την ομορφιά ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και σήμερα χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, με πολλές εταιρείες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας να παρουσιάζουν εκεί μοναδικές προτάσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα καταλάβετε τι εννοούμε λέγοντας μοναδικές!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης