Ο πιο «social» πλανητάρχης που έχει περάσει από την ιστορία της Αμερικής «ξαναχτυπά», μέσω Τwitter κυρίως. Αυτήν τη φορά με στόχο τη Harley Davidson.

Όλα ξεκίνησαν από την αίτηση της Harley στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ώστε να μεταφερθεί εκτός Αμερικής μέρος της παραγωγής μοντέλων της. Πιθανότερη αιτία οι εισαγωγικοί δασμοί  που θα δεχτεί η H-D σε αγορές όπως η ευρωπαϊκή, σαν «αντίποινα» στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Harley Davidson, η συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ ως προς την εξωτερική/εμπορική πολιτική μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει, μιας και οι δασμοί για την ευρωπαϊκή αγορά θα επιφέρουν επιβάρυνση της τάξεως των 100 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Βέβαια, όλα αυτά γίνονται για να καταστεί η Αμερική «great again», σύμφωνα πάντα με τον Trump. Τώρα αν εν τέλει καταφέρει να κάνει τα αμερικανικά προϊόντα να παράγονται όντως στην Αμερική ή αν απλώς χαντακώσει κι άλλες εταιρίες, είναι κάτι που θα το δείξει η ιστορία. Ή τέλος πάντων το Τwitter, στο οποίο -όπως θα δείτε- είναι λαλίστατος.

«Μια Harley-Davidson δεν πρέπει ποτέ να κατασκευαστεί σε άλλη χώρα – ποτέ! Οι υπάλληλοί τους και οι πελάτες τους είναι ήδη πολύ θυμωμένοι μαζί τους. Αν μετακινηθούν, προσέξτε, θα είναι η αρχή του τέλους – παραδόθηκαν, εγκατέλειψαν! Η αύρα θα χαθεί και θα φορολογηθούν όπως ποτέ άλλοτε!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kαι μετά την επίκληση στο δίτροχο εθνικό συναίσθημα, ακολούθησε αυτό το post:

«…Όταν είχα στελέχη της Harley-Davidson στον Λευκό Οίκο καταδίκασα αυτούς τους δασμούς σε άλλες χώρες, όπως στην Ινδία, που ήταν υπερβολικά υψηλοί. Οι εταιρείες επιστρέφουν τώρα στην Αμερική. Η Harley πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να πουλήσει πίσω στις ΗΠΑ χωρίς να πληρώσει μεγάλο φόρο!».

Για να ολοκληρωθεί το κρεσέντο πατριωτισμού και οικονομίας από τον Αμερικάνο πρόεδρο με ακόμη ένα tweet.

«Νωρίτερα εφέτος, η Harley-Davidson δήλωσε ότι θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών της από το Kansas City στην Ταϊλάνδη. Αυτό ήταν πολύ πριν ανακοινωθούν ο δασμοί. Ως εκ τούτου, απλώς χρησιμοποιούσαν τους δασμούς/εμπορικό πόλεμο ως δικαιολογία. Δείχνει πόσο μη ισορροπημένο και άδικο είναι το εμπόριο, αλλά θα το διορθώσουμε…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης