Στην άμμο της ερήμου του Περού θα εκτυλιχθεί η δράση του πιο δύσκολου αγώνα αντοχής μηχανών και ανθρώπων.

Η 7η μέρα του νέου χρόνου είναι αυτή που πρέπει να κυκλώσετε στο ημερολόγιο αν θέλετε να ακολουθήσετε την περιπέτεια των 534 συμμετεχόντων και των 334 οχημάτων που θα τρέξουν στους Περουβιανούς αμμόλοφους. Μάλιστα, εφέτος βαρύτητα έχει δοθεί στους Rookies αλλά και στην κατηγορία SxS, όπου συμμετέχουν αυτοκίνητα με αυξημένο τον αριθμό των γυναικείων συμμετοχών! Οι 34 πιο hardcore  αναβάτες, δηλαδή αυτοί των μοτοσυκλετών και των ATV, θα αγωνιστούν χωρίς καμιά βοήθεια, στο πλαίσιο της κατηγορίας «Original by Motul», όπως αυτή τιμητικά αναφέρεται στις ένδοξες μέρες του αγώνα, πίσω στα αφρικανικά εδάφη. Όλοι οι συμμετέχοντες μοιράζονται τον στόχο της επιστροφής στην πρωτεύουσα του Περού έπειτα από 5.000 χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των 3.000 που αποτελούν τις ειδικές διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τομέα της μοτοσυκλέτας, που μας αφορά λίγο παραπάνω, θα δούμε τους Walkner, Price και Sunderland πάνω σε KTM, απέναντι στις Honda των Benavides, Gonçalves, Barreda και στις Yamaha των Van Beveren και De Soultrait, ενώ από τα μεγάλα ονόματα δεν λείπει και εκείνο της μαχήτριας Laia Sanz.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στον «Ημι-Μαραθώνιο», δηλαδή τη δεύτερη ευκαιρία που θα έχουν όσα οχήματα εγκαταλείψουν στο πρώτο μισό του αγώνα. Οι εν λόγω συμμετοχές θα μπορούν να επανεκκινήσουν φέροντας ειδικές πορτοκαλί πινακίδες και σε μια χωριστή κατηγορία, όπου δεν θα είναι δυνατή η εκκίνηση στις 25 πρώτες θέσεις των ειδικών διαδρομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας ευχηθούμε να έχουμε έναν εντυπωσιακό αγώνα χωρίς τις απώλειες των περασμένων ετών!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης