του Νίκου Βιτσιλάκη 

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση του R 18, έρχονται μερικές “κατσκοπευτικές” φωτογραφίες να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην προσμονή.. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εν λόγω φωτογραφίες προέρχονται από το διαδίκτυο και δείχνουν την τρίτη κατά σειρά έκδοση R 18 που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και η οποία αφορά σε μια μοτοσυκλέτα cruiser τύπου bagger. Την ίδια στιγμή ήρθαν στην επιφάνεια και κάποια ντοκουμέντα με τη μορφή πατενταρισμέων σχεδίων και εγκρίσεων τύπου, τα οποία επιβεβαιώνουν την έλευση του απόλυτα “τουριστικού” μοντέλου της BMW.

Απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε, το όλο στυλ, τα τύπου αυτοκινήτου αναλογικά όργανα, οι βαλίτσες, τα προβολάκια και τα μεγάλα φτερά, είναι στοιχεία που αντικατοπτρίζουν μοντέλα όπως τα αμερικανοτραφή Electra Glide, Road King, Chieftain κλπ. Ειδοποιός διαφορά ο κινητήρας boxer έναντι των παραδοσιακών και εγκάρσια τοποθετημένων V-2.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αρχή έγινε με το R 18 Concept , που παρουσιάστηκε την Άνοιξη του 2019 σε ένα κορυφαίο ετήσιο διαγωνισμό στη λίμνη του Κόμο. Το πρωτότυπο των Βαυαρών έδειξε τις ξεκάθαρες προθέσεις του, να δημιουργήσει δηλαδή τη βάση για μια νέα γκάμα μοτοσυκλετών, που να μπορεί να ανταγωνίζεται και να ξεπερνά σε καίριους τομείς τις αντίστοιχες προτάσεις των αμερικάνων κατασκευαστών. Στην έκθεση του Μιλάνου πέρυσι το Νοέμβριο -και ενώ όλοι περίμεναν να δουν την τελική μορφή ενός μοντέλου παραγωγής- η BMW μας έδειξε ένα ακόμα πρωτότυπο, ονόματι R 18 /2

Το περίεργο είναι πως από τα τέλη του 2019 η BMW έδωσε τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφερόμενους να προ-παραγγείλουν τη δική τους μοτοσυκλέτα, χωρίς όμως να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς ετοιμάζει. Το μόνο που έκανε ήταν να βγάλει στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τεράστιου δικύλινδρου αερο-ελαιόψυκτου boxer των 1.800 κυβικών, ο οποίος, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, θα αποτελέσει τη βάση κίνησης σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις R 18. Λίγη υπομονή και αρχές Απριλίου θα τα μάθουμε όλα. 

Πηγή: MCN 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης