Η BMW Motorrad Hellas είναι χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας Racing Electric Motostudent του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, με έδρα την Πανεπιστημιούπολη Σερρών, η οποία προχωράει στην κατασκευή μιας ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσικλέτας. 

Η προσπάθεια των φοιτητών είναι αξιόλογη και αξιέπαινη, καθώς με λίγα μέσα αλλά,  κυρίως, με πολύ πάθος και αγάπη τόσο για το προϊόν που λέγεται μοτοσικλέτα όσο και για το τεχνολογικό κομμάτι που την περικλείει, προχωρούν στην υλοποίηση ενός μοναδικού concept που αν μη τι άλλο χρήζει προβολής και υποστήριξης από όλους μας. Η Racing Electric Motostudent έχει στόχο τη μελέτη και κατασκευή της πρώτης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσικλέτας στην Ελλάδα, στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent 2019–2021. Η ομάδα, έχοντας πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και θέληση να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο στη χώρα μας, αποφάσισε να λάβει μέρος στον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό αγωνιστικών μοτοσικλετών, που διοργανώνεται από τη Federation Internationale Motocyclisme (FIM).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή της έρευνας και ανάπτυξης του πρωτότυπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά θέλοντας να εφαρμόσει σύνθετα υλικά και τεχνολογίες που σπάνια χρησιμοποιούνται στον χώρο της μοτοσικλέτας. Έτσι, μετά από έναν χρόνο μελέτης και σχεδιασμού, η Racing Electric Motostudent είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρωτότυπό της πριν προχωρήσει στην κατασκευή. Συγκεκριμένα, ο στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μία μοτοσικλέτα με προδιαγραφές Moto 3. Θέλοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική, η ομάδα έδωσε έμφαση στο σύστημα μετάδοσης, το οποίο αποτελεί και τη σημαντικότερη καινοτομία του Hyperion. Αυτό το οποίο ξεχωρίζει την ομάδα από άλλες φοιτητικές ομάδες είναι η δυνατότητα που τους παρέχει το πανεπιστήμιο να αξιοποιούν τα εργαστήριά του για την κατασκευή των εξαρτημάτων. Το 90% αυτών θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τα μέλη της ομάδας στις εγκαταστάσεις του MT-LAB στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Τα περισσότερα εργοστασιακά εξαρτήματα έχουν φτάσει στις εγκαταστάσεις της ομάδας και η κατασκευή της μοτοσικλέτας θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020. Στη συνέχεια η ομάδα θα ξεκινήσει δοκιμές μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού καθώς και την εύρεση νέων μελών για τη σύσταση της ομάδας της επόμενης σεζόν.
Η Racing Electric Motostudent νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το Πανεπιστήμιο, τους καθηγητές, όλους τους χορηγούς, καθώς και την BMW Motorrad Hellas για τη συνεχή υποστήριξή της, διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε μια πιο αναλυτική παρουσίαση με πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και το έργο της.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης