του Νίκου Βιτσιλάκη

Γεννήθηκε στη Βηρυτό, έχει καναδέζικη υπηκοότητα και ζει στην Καλιφόρνια. Πέρα από ηθοποιός έχει και δικό του μουσικό συγκρότημα, είναι λάτρης του χόκεϊ επί πάγου και εδώ και λίγα χρόνια ιδιοκτήτης της Arch Motorcycles. Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή του Matrix, τον ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπητό Keanu Reeves!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ιστορία της Arch Motorcycles ξεκίνησε πριν περίπου δέκα χρόνια, όταν ο χολυγουντιανός ηθοποιός θέλησε να τοποθετήσει ένα αξεσουάρ στη μοτοσυκλέτα του. Απευθύνθηκε στο συνεργείο του Gard Hollinger, για να καταλάβει άμεσα ότι έκανε ..λάθος. Γιατί ο εν λόγω κύριος δεν ήταν ένας απλός μηχανικός αλλά ένας επώνυμος custom builder, διάσημος για τις μετατροπές που έκανε (και συνεχίζει να κάνει) με στόχο τη βελτίωση μοτοσυκλετών, αισθητική και ουσιαστική. Ξεναγήθηκε λοιπόν ο Keanu στις εγκαταστάσεις και εντυπωσιασμένος από το όλο σκηνικό αποσύρθηκε προβληματισμένος. Η ιδέα του καρφώθηκε λίγες στιγμές μετά και επιστρέφοντας στο συνεργείο πρότεινε στον Gard να τον βοηθήσει (προφανώς οικονομικά) στην εξ ολοκλήρου κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήρθε στο φως το 2015 και ο κόσμος καλωσόρισε μια νέα εταιρεία, πολύ διαφορετική και πολύ ιδιαίτερη..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μοντέλο που είδε το φως της παραγωγής στο Καλιφορνέζικο εργοστάσιο ήταν μια εντυπωσιακή muscle bike ονόματι KRGT-1, που διέθετε έναν V2 κινητήρα S&S χωρητικότητας 2.032 κυβικών με ροπή λίαν επιεικώς κτηνώδη στα 17 Kgm. Aυτό το μοντέλο όμως δεν ήταν αρκετά ..τρελλό (όπως δήλωσε ο ίδιος ο ηθοποιός) και φέτος στο Μιλάνο θέλησε να το αποδείξει με την ακόμα πιο εξωτική KRGT-1S αλλά και την εξωπραγματική Method 143, ένα concept με κινητήρα ..2.343 κυβικών! Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με την ελβετική Suter (της οποίας η Arch Motorcycles είναι εισαγωγέας στις ΗΠΑ) και ο Reeves ισχυρίζεται πως σύντομα θα έρθει και το μοντέλο παραγωγής σε μόλις 23 τεμάχια, υιοθετώντας μάλιστα ακόμα και το πλαίσιο από ανθρακονήματα του πρωτότυπου!

Ενδιαφέρον μεγάλο θα έχει να δούμε τη συνέχεια, μέχρι τότε ας δούμε στο video που ακολουθεί τι μας εξομολογούνται οι κ.κ. Reeves και Hollinger.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης