Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Πως γιορτάζεις τα δέκα χρόνια μιας ξεχωριστής μοτοσυκλέτας; Μα φυσικά με μια άκρως ξεχωριστή και περιορισμένης παραγωγής έκδοση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το όνομα αυτής Aprilia RSV4 X. Οι Ιταλοί πέρα από το design διαπρέπουν και στην υπερβολή, μια λέξη που συνοψίζει την RSV4 X.  Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί της: 225 ίπποι και 165 κιλά είναι απλά ένας εκρηκτικός συνδυασμός. «Καρδιά» της είναι ο γνωστός κινητήρας των 1100 κυβικών εκατοστών με τη διάταξη V4 στις 65 μοίρες. Όπως είναι αναμενόμενο, η εν λόγω μοτοσυκλέτα -αν και βασίζεται σε μοντέλο παραγωγής- αποτελεί κράμα δυο αγωνιστικών κόσμων, αυτών του WSBK και του MotoGP. Αυτό επιβεβαιώνεται άμεσα από την εικόνα, με τον επετειακό χρωματισμό, το ανθρακόνημα και φυσικά τα «φτεράκια». Τα πάντα σε πλαίσιο εξοπλισμού δεν είναι απλώς από το πιο ψηλό ράφι, αλλά μάλλον από το.. χρηματοκιβώτιο. Από τα φρένα GP4-MS της Brembo και το αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης της Akrapovic έως την ιδιαίτερη περιποίηση και στήσιμο που έχει λάβει ο κινητήρας απευθείας από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας.

Φυσικά το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων είναι στον υπερθετικό βαθμό, ενώ για το τέλος σας έχουμε και δυο ιδιαίτερες τεχνικές λεπτομέρειες. Αφενός ξεχάστε το κλασικό φίλτρο αέρα, το οποίο έχει αντικατασταθεί από ένα σαφώς ανώτερης ροής, όμοιο με εκείνο της μοτοσυκλέτας που αγωνίζεται  στο MotoGP. Αφετέρου ξεχάστε και ότι ξέρατε και για το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής συναντάμε τη «νεκρά» κάτω από την πρώτη και όχι μεταξύ αυτής και της δευτέρας, κυνηγώντας το καλύτερο ανέβασμα ταχύτητας και φυσικά τον καλύτερο χρόνο στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πίστα και μόνο προορίζεται άλλωστε, ωστόσο στην περίπτωση που διαθέτατε τα 39.900 ευρώ που κοστίζει σας έχουμε ένα άσχημο νέο. Η παραγωγή της είναι περιορισμένη μόλις στις 10 μοτοσυκλέτες. Μπορείτε όμως να πάρετε μια καλή αγωνιστική γεύση από το Noale και του ειδικού τμήματος που στήνει τις μάχιμες μοτοσυκλέτες των Ιταλών, πατώντας εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης