Στους αγώνες του MotoGP στο Misano, που έγιναν την περασμένη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η Aprilia συμπλήρωσε τριάντα χρόνια από την πρώτη της νίκη στο θεσμό. Ήταν στις 30 Αυγούστου 1987 συγκεκριμένα, στην ίδια πίστα και στην κατηγορία των 250cc, με αναβάτη τον Ιταλό Loris Reggiani.

Σήμερα, την τροπαιοθήκη του αγωνιστικού τμήματος του ιταλικού εργοστασίου κοσμούν 54 παγκόσμιοι τίτλοι από διάφορες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων 38 σε αγώνες Grand Prix και 294 συνολικά νίκες! Ο εορτασμός αυτής της επετείου έγινε στο γκαράζ της αγωνιστικής ομάδας μέσα στην πίστα και πλαισιώθηκε από την FMI (Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας), που με την ευκαιρία του αγώνα βράβευσε την Aprilia στη μνήμη αυτής της πρώτης νίκης σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ένας φόρος τιμής σε μια νικηφόρο αγωνιστική ιστορία που έχει εκπαιδεύσει εξαιρετικές γενιές αναβατών και μηχανικών. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως πάνω σε ένα Aprilia RS 125 o Rossi κέρδισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, ακριβώς πριν 20 χρόνια. Και πως η Aprilia είναι ο ευρωπαίος κατασκευαστής με τις περισσότερες νίκες και τίτλους από κάθε άλλον της γηραιάς Ηπείρου. Από τα 54 παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει, τα 38 είναι στο ΜotoGP (20 στα 125 και 18 στα 250), 7 στα Superbike, 7 στο Supermoto και 2 στο Trial.
​Στους αγώνες, η Aprilia είναι ο πλέον επιτυχημένος ευρωπαίος κατασκευαστής 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε όμως και τι δήλωσαν ο πρόεδρος της FMI και ο αγνωνιστικός υπεύθυνος της Aprilia: 

Giovanni Copioli (FMI): – “Σαν ομοσπονδία, είμαστε υπερήφανοι για τον εορτασμό αυτής της επετείου, της θριαμβευτικής πρώτης νίκης της Aprilia σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, που κατακτήθηκε από Ιταλό αναβάτη (Reggiani) σε ιτλαική πίστα (Misano). Σκοπός αυτής της αναγνώρισης είναι να αποδώσει φόρο τιμής σε έναν Ιταλό κατασκευαστή, που με αφετηρία αυτή τη νίκη έφερε αμέτρητες ακόμα, κερδίζοντας ένα εντυπωσιακό αριθμό τίτλων και ανεβάζοντας ψηλά τον ιταλικό μοτοσυκλετισμό. Είμαι σίγουρος ότι η Aprilia σύντομα θα συνεχίσει αυτή τη νικηφόρο παράδοση, δεδομένης της προσπάθειας και της ανάπτυξής της στην κορυφαία κλάση.”

Romano Albesiano (Αprilia): – “Ανατρέχοντας στην πρώτη νίκη της Aprilia σήμερα, ανακαλύπτουμε μία εξαιρετική ιταλική κληρονομιά επιτυχιών. Η φανταστική επίδοση του Loris Reggiani αποτέλεσε το πρώτο βήμα σε μια αλυσίδα με 294 νίκες. Σήμερα η Aprilia Racing αντιπροσωπεύει την πιο τεχνολογικά προηγμένη πλευρά του Ομίλου Piaggio. Μέσα στις πίστες, στόχος της είναι να κατακτήσει στην κορυφαία κατηγορία τις επιτυχίες που λείπουν από τη συλλογή της, συνεχίζοντας παράλληλα να διαμορφώνει μηχανικούς με εξαιρετικές δεξιότητες, επιμένοντας στο ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης