Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Θεωρείται μία από τις πιο γρήγορες μοτοσικλέτες παραγωγής του κόσμου. Ο λόγος για την Suzuki Hayabusa, που θα μπορούσαμε κάλλιστα να την χαρακτηρίσουμε ως ένα… τέρας με δύο τροχούς και Αν σε κυνηγά μία τέτοια μοτοσικλέτα δεν ξεφεύγεις με τίποτα… εκρηκτικές επιδόσεις.

Τέτοιες μοτοσικλέτες έχουν στην διάθεσή τους και επίλεκτοι αναβάτες της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού για να την… κουμαντάρεις απαιτείται να έχεις γνώση για το αντικείμενο και τέλειο χειρισμό. Μην ξεχνάμε πως οι μοτοσικλέτες αυτές υπάρχουν για να μπορούν να κυνηγήσουν οι επίλεκτοι αστυνομικοί όσους παρανομούν και προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 300 χλμ./ώρα
Οι επιδόσεις της Suzuki Hayabusa, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι εντυπωσιακές και κόβουν την ανάσα. Ο κινητήρας που φοράει έχει χωρητικότητα 1.3 λίτρα αποδίδει σχεδόν 160 ίππους και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα (για τις… νορμάλ) περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 299 χλμ./ώρα ενώ για να καλύψει 400 μέτρα από στάση απαιτούνται κάτι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, οι δύο αναβάτες της ομάδας ΔΙΑΣ δείχνουν να γνωρίζουν με κλειστά τα μάτια τις μοτοσικλέτες που… καβαλάνε. Ο ένας αναβάτης ξεκινά την Hayabusa και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα την σηκώνει σούζα κάτω από την… παρότρυνση του κόσμου που φωνάζει «δώσε, δώσε»…

Δείτε το video με τα Suzuki Hayabusa της ομάδας ΔΙΑΣ και τον αναβάτη που φεύγει με… σούζα!

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης