Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha είχε μια πολύ καλή αγωνιστική χρονιά όσον αφορά τους χωμάτινους αγώνες καθώς τόσο στο Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι ελαφρύτερο, το ίδιο και το σύστημα φρένων.motocross όσο και στο enduro κατάφερε σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πιο επιτυχημένο μοντέλο της φίρμας, το YZ250F για το 2022 δέχτηκε μερικές αναβαθμίσεις για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό σε ιδιώτες και αγωνιζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha επενέβη σε λίγα αλλά σημαντικά στοιχεία της μοτοσικλέτας μεγαλώνοντας σε πρώτη φάση την πίσω ζάντα σε 2,15 ίντσες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φιλοξενηθεί πλέον το ελαστικό Dunlop Geomax MX33, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη πρόσφυση και απορρόφηση κραδασμών. Στην καλύτερη πληροφόρηση και αίσθηση του αναβάτη συμβάλλει και το νέο «πλέξιμο» τριών ακτίνων.

Το κορυφαίο YZ250F διατήρησε τον ίδιο κινητήρα για το 2022.

Μετά το καλοκαίρι θα έχουμε και τιμές για τα νέα μοντέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το YZ250F διαθέτει επίσης νέα γρανάζια και αλυσίδα με χαμηλό βάρος. Οι αναρτήσεις είναι της KYB Η Yamaha προσφέρει εφαρμογή μέσα από την οποία μπορείς να ρυθμίσεις τη χαρτογράφηση της μοτοσικλέτας.πλήρως ρυθμιζόμενες με έμφαση στην ευελιξία και τη σταθερότητα του πίσω μέρους. Παρόμοιες είναι οι αλλαγές που έκανε η Yamaha στο μεγαλύτερο YZ450F μειώνοντας το βάρος της μοτοσικλέτας και βελτιώνοντας την πρόσφυση στο πίσω μέρος.

Στο κομμάτι του enduro η Yamaha προχώρησε στην αναβάθμιση του YZ250FX, το οποίο βασίζεται στο motocross μοντέλο της εταιρείας. Εδώ έχουμε προσπάθεια μείωσης του βάρους με νέο σύστημα φρένων, ενώ έχει τοποθετηθεί καινούριο φίλτρο αέρα για βελτίωση στις χαμηλές στροφές. Η νέα γκάμα μοντέλων εκτός δρόμου της Yamaha θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο του 2021.

Βίντεο παρουσίασης του YZ250F Monster

 

Το YZ450F είναι πιο ελαφρύ και με προσεγμένη συμπεριφορά στο πίσω μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομερή εμφάνιση για τον Περιστερά στο Donington Park

Η Yamaha μπαίνει στον κόσμο των αεροπλάνων

Ειδική έκδοση Yamaha NMAX με άρωμα Star Wars

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης