Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν γνωρίζω κανέναν ο οποίος να πάει σε ένα κατάστημα πώλησης μοτοσικλετών σήμερα για να αγοράσει ένα sidecar, μια μοτοσικλέτα δηλαδή με «καλάθι» συνεπιβάτη. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω αλλά προσωπικά τουλάχιστον δεν γνωρίζω. Και άντε πες πως σου κόλλησε να αγοράσεις μια τέτοια μοτοσικλέτα – το ερώτημα είναι πουλάει κανείς;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση είναι ναι, κι όμως κατασκευάζει και πουλάει κάποιος και δεν είναι άλλη από την Ural! Η ρωσική Σχέδια από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.φίρμα πιστή στις παραδόσεις της τα τελευταία… 80 χρόνια συνεχίζει να κατασκευάζει μοτοσικλέτες με «καλάθι» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλα ξεκίνησαν το 1940, όταν η τότε Σοβιετική Ένωση κατάφερε να αποκτήσει την τεχνογνωσία της BMW R71, με αποτέλεσμα να κατασκευάσει το δικό της τρίκυκλο έναν χρόνο αργότερα, το M-72.

Πολλές αναβαθμίσεις για… 25.000€!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε έχουν περάσει αμέτρητα χρόνια, αλλά η Ural δεν έχει σταματήσει να κατασκευάζει τέτοιου είδουςΔυνατότητα φόρτωσης 600 κιλών δίνει το Ural! μοτοσικλέτες. Μάλιστα για το 2021 οι Ρώσοι κατασκεύασαν μια ειδική έκδοση του μοντέλου GEO, την οποία ονομάζει Gear Up. Πρόκειται για ένα Ural με αναβαθμισμένη ανάρτηση της Nitron, εξάτμιση της GPR, χωμάτινα ελαστικά, βάσεις για φωτιστικά σώματα εμπρός και ρεζέρβα πίσω, επιπλέον ρεζερβουάρ καυσίμου, φορτιστές USB και βάση για GPS. Ο κινητήρας είναι 750 κ.εκ. και αποδίδει 41 ίππους με βασικό του χαρακτηριστικό ότι θα κάνεις 10 φορές τον γύρο του κόσμου και εκείνος θα δουλεύει σαν καινούριος… για πάντα.

Από όλα αυτά όμως εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι ο χρωματισμός του. Είναι βαμμένο στο χέρι με χρωματισμοί παραλλαγής με έντονο το μαύρο, το γκρι και το πορτοκαλί! Και το κερασάκι στην τούρτα για αυτή την έκδοση του Ural είναι η τιμή του. Το Gear Up GEO κοστίζει σχεδόν 25.000€, όσο δηλαδή ένα Yamaha R1 ή μία Ducati Panigale! Το μόνο σίγουρο στην υπόθεση είναι ότι με ένα Ural GEO δεν θα περάσεις απαρατήρητος από πουθενά!

Το βίντεο της Ural για το GEO

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καινούρια γκάμα ρουχισμού από την BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης