Αρχικά ας ζητήσουμε συγνώμη από τους συνάδελφους του αυτοκινήτου, μιας και κατά κάποιο τρόπο μπαίνουμε στα νερά τους. Από την άλλη δε θα μπορούσαμε να περάσουμε στο .. έτσι αυτόν τον υποθετικό λόγο, πως θα ήταν δηλαδή αν μεγάλες εταιρίες των 2 τροχών αποφάσιζαν να δώσουν στο λαό τους.. αυτοκίνητα.

Ducati

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιθετικό ρύγχος, λεπτομέρειες που θυμίζουν ανθρακόνημα, κόκκινο της φωτιάς στο χωροδικτύωμα και εξατμίσεις που σίγουρα κάτι μας θυμίζουν. Κάπως έτσι θα ήταν ένα τετράτροχο –αυστηρά διθέσιο- της Ducati, με κάποια ίσως γονίδια από το Ariel Atom.

Harley-Davidson

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντίστοιχο design των chopper, όταν μεταφραστεί σε 4 τροχούς γίνεται hot rod. Φτερά που έρχονται άμεσα από τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες, ομοίως και το αλεξίνεμο, νικελωμένες εξατμίσεις στο πλάι και στο φανταστικό ραδιόφωνο ενδεχομένως να παίζει ZZ Top. Κάπως έτσι θα μπορύσε να είναι η πρόταση των ανθρώπων από το Milwaukee για τους λάτρεις του αυτοκινήτου, με μια μικρή ένσταση ίσως στο χρώμα.

Triumph

Εδώ τα πράγματα θα μπορούσαμε να πούμε στα αλήθεια αρχίζουν να μας αρέσουν. Ο λόγος; Το πάντρεμα ενός muscle αμαξώματος με αυτό το κάπως πιο φλεγματικό μεν, κλασικό δε, βρετανικό στυλ. Και πάλι η εξάτμιση φέρνει θύμισες ..scramblerίζουσες, δένοντας το γλυκό που φωνάζει με τη σειρά του ..Triumph!

Aprilia

Και αυτή τη φορά μπροστά μας βρίσκεται ένας απρόσμενος συνδυασμός, μιας και η Aprilia φημίζεται κυρίως για τις ασφάλτινες επιδόσεις της. Σε αυτή την πρόταση έχουμε ένα υπερυψωμένο αμάξωμα, με ένα διακριτικό αλλά ουσιώδες χωροδικτύωμα να προδίδει κάποιο ίσως Dorsoduro. Τα προβολάκια δίνουν έναν ακόμα τόνο περιπέτειας, ενώ το off road prestige τονίζεται και από τα μεγάλα λάστιχα, που μάλλον προορίζονται  για ατέλειωτο χωμάτινο παιχνίδι!

Kawasaki

Το προαναφερθέν επιθετικό ρύγχος της ..Ducati, βρίσκει αντίπαλο σε αυτό το concept. Γραμμές που όμοιες βρίσκουμε μόνο σε Lamborghini, λάστιχα χαμηλού προφίλ και μια τεράστια αεροτομή. Φυσικά διθέσιο και ίσως με ένα ακόμα κρυφό Ariel Atom, το όπλο των 4 τροχών της Kawasaki μοιάζει ταχύτατο ακόμα και .. εν στάσει.

Vespa

To best seller του ομίλου της Piaggio είναι από τα σχεδιαστικά ορόσημα αυτού που λέμε «κλασικό στυλ». Επομένως και η αντίστοιχη πρόταση της Ιταλικής εταιρίας θα έπρεπε να βρει παρόμοιο –και πεπατημένο ίσως- δρόμο. Σαν αυτό του αγαπημένου σκαραβαίου, σε μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση. Ίσως πολύ ρετρό, ίσως με τάσεις προς το χίπστερ. Ένα διθέσιο όμως που σίγουρα θα τραβούσε τα βλέμματα.

Εικόνες: Jennings’ Harley-Davidson

Πηγή:  Motor1.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης