Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Θα θυμάστε πριν από μερικές εβδομάδες όταν ο Pol Tarres, ο διάσημος αναβάτης περιπέτειας, δημιούργησε τη δεύτερη ταινία μικρού μήκους “The Seeker II”. Ο Καταλανός αναβάτης χρησιμοποίησε ένα ειδικά διαμορφωμένο Yamaha Tenere 700 το οποίο πραγματικά κάνει πράγματα και θαύματα στα χέρια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha, εμπνευσμένη από τον Tarres, αποφάσισε να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με το Tenere 700 δημιουργώντας μια ειδική έκδοση την οποία ονόμασε Raid Prototype. Πρόκειται για ένα σκληροπυρηνικό μοντέλο το οποίο είναι ικανό να διασχίσει ερήμους, να σκαρφαλώσει βράχια και να περάσει από τα πιο δύσβατα μονοπάτια.

Τη μοτοσικλέτα την είδαμε από κοντά στην EICMA 2021, στο Μιλάνο.

Εξαρτήματα από το αγωνιστικό τμήμα της Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να πετύχει η Yamaha αυτό το αποτέλεσμα επιστράτευσε εξαρτήματα από το αγωνιστικό της τμήμα GYTR.Έχουν περάσει 40 χρόνια από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το Tenere στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Πρώτη προσθήκη ήταν μια νέα μονάδα ελέγχου ECU η οποία εκτός από περισσότερη ισχύ δίνει και περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης στον αναβάτη. Το σύστημα εξάτμισης είναι πλήρες αγωνιστικό από τιτάνιο της Akrapovic, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέο φίλτρο αέρα και αγωνιστικό κουτί φίλτρου. Μεγαλύτερο είναι το ψυγείο για καλύτερη ψύξη του κινητήρα με δύο ανεμιστήρες, καλύμματα στην αντλία νερού, νέο ψυγείο λαδιού και κάλυμμα συμπλέκτη.

Σημαντική δουλειά έχει γίνει στις αναρτήσεις καθώς όλα είναι διαφορετικά. Στο εμπρός μέρος έχει τοποθετηθεί ένα ανεστραμμένο πιρούνι 48mm με διαδρομή 270mm. Η στήριξή του στις τιμονόπλακες είναι τριπλή από CNC, ενώ στο πίσω αμορτισέρ συναντάμε ένα μονό αμορτισέρ με διαδρομή 260mm και νέα στήριξη. Στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 300mm εμπρός με αγωνιστικά τακάκια, αναβαθμισμένη τρόμπα φρένου, νέα μανέτα και σωληνάκια μεταλλικά εμπρός και πίσω.

Έτοιμο να κατακτήσει κάθε έδαφος το πρωτότυπο Tenere Raid.

Θα το δούμε άραγε στην παραγωγή;

Η Yamaha δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η Tenere Raid Prototype θα κατασκευαστεί για αγωνιστική χρήση ή θα βγει στην παραγωγή ως μια αναβαθμισμένη έκδοση του “απλού” Tenere, αν και ήδη υπάρχει η έκδοση Rally στην γκάμα της φίρμας.

Το βίντεο παρουσίασης του Yamaha Tenere Raid Prototype.

 

Ολοκληρωμένο σύστημα εξάτμισης Akrapovic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha κατασκεύασε και χάρισε στον Valentino Rossi μια ιδιαίτερη YZF-R1

Αποστολή EICMA 2021: Η μοτοσυκλέτα της 1ης ημέρας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης