Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph παρουσίασε επίσημα το νέο της γυμνό μοντέλο Speed Triple 1200 RS με μερικά πολύ εντυπωσιακά Ξανά στη μάχη των hypernaked η Triumph με μια κορυφαία Speed Tripleχαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με την αντεπίθεση της βρετανικής φίρμας στην κατηγορία με ένα σύγχρονο, ισχυρό και τεχνολογικά άρτιο hypernaked κοιτάζοντας στα μάτια τον σκληρό ανταγωνισμό των Ducati Streetfighter V4, Aprilia Tuono V4 και BMW S1000R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικότερο κομμάτι στο νέο Triple είναι ο κινητήρας του ο οποίος διατηρεί την τρικύλινδρη μορφή του. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακής καθώς παράγει 180 ίππους από τα 1.160 κ.εκ. του κινητήρα με την ροπή να φτάνει τα 125Nm. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο κινητήρα ο οποίος είναι 7 κιλά ελαφρύτερος από τον προηγούμενο 1.050 και έχει 25% καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο.

Χαρακτηριστικά τα φωτιστικά σώματα τύπου LED

Κορυφαίες αναρτήσεις Ohlins και χαμηλό βάρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο σημαντικότερο στοιχείο του 1200 RS είναι η μείωση του βάρους. Η Triumph έχει προβεί σε εντατική Κάτω από 200 κιλά το βάρος!δίαιτα όσον αφορά το νέο μοντέλο κατεβάζοντας κατά 10 κιλά το βάρος του και πλέον ζυγίζει 198 κιλά. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο, ενώ το τιμόνι είναι πιο φαρδύ για καλύτερο έλεγχο. Οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες της Ohlins τόσο εμπρός όσο και πίσω ενώ είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Τα φρένα είναι της της Brembo με δίσκους 320mm και cornering ABS για άψογο σταμάτημα και αίσθηση στη μανέτα.

Μοτοσικλέτα διασκέδασης σε δρόμο και πίστα...

Και σύστημα που συνεργάζεται με την GoPro

Ισχυρό είναι και το πακέτο των ηλεκτρονικών με την Triumph να έχει τοποθετήσει στο Triple όλα τα σύγχρονα Συστήματα ηλεκτρονικά από… MotoGP“καλούδια” που έχει κληρονομήσει από τους αγώνες και κυρίως από την εμπλοκή της στο MotoGP μέσω της κατηγορίας Moto2. Αυτόματης προσαρμογής Traction Control, πέντε χαρτογραφήσεις στην τροφοδοσία, quick shifter για ανέβασμα και κατέβασμα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, LED τεχνολογία στα φώτα, οθόνη TFT 5 ιντσών, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και σύστημα συνδεσιμότητα είναι μερικά από τα στοιχεία που έχει τοποθετήσει η Triumph με κορυφαίο το σύστημα πλοήγησης στροφή-στροφή και συνεργασία με την εταιρεία action cameras GoPro.

Η νέα μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας στα τέλη Φεβρουαρίου με την τιμή να είναι κοντά στις 17.500€. Ένα διαμάντι που θα βάλει δύσκολα στους αντιπάλους της στην κατηγορία.

Σύστημα πλοήγησης με πληροφορίες στροφή-στροφή...

Βίντεο της παρουσίασης του νέου Triple

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 180 ίππους το νέο Triumph Speed Triple 1200 RS

Τα πρώτα μοντέλα Triumph-Bajaj το 2023

Η Triumph μας εισάγει στον κόσμο των Tiger με το Sport 850

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης