Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικές ημέρες η Piaggio παρουσίασε στο Παρίσι την καινούρια γενιά του κορυφαίου της MP3 με Ασφάλεια και πολυτέλεια σε πολύ υψηλό βαθμό για το νέο Piaggio MP3.πολλές αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στις τεχνολογικές λύσεις. Η έκδοση η οποία ξεχωρίζει ανάμεσα στην γκάμα των νέων MP3 είναι η 530 HPE Exclusive η οποία έρχεται με νέο αποδοτικό κινητήρα και αμέτρητα συστήματα και αξεσουάρ που θα κάνουν τον αναβάτη να αισθανθεί την απόλυτη πολυτέλεια στις μετακινήσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος μονοκύλινδρος κινητήρας τοποθετείται για πρώτη φορά στο MP3 και έχει βασιστεί στον προηγούμενο 500άρι της Piaggio. Η απόδοσή του είναι 44,2 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 50Nm στις 5.250 σ.α.λ. Είναι εφοδιασμένος με μια νέα μονάδα ECU Magneti Marelli 11MP και με ηλεκτρονικό γκάζι «Ride by Wire». Συνοδεύεται από τρία προγράμματα οδήγησης ECO, Comfort, Sport και ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης ASR.

TFT οθόνη 7 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας με Bluetooth.

Πρωτοπόρα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που το MP3 όμως κάνει τη διαφορά είναι στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Το scooter της Piaggio είναι εξοπλισμένο με σύστημα ARAS (Advanced Rider Assistance Systems) το οποίο έχει εξελιχθεί πάνω στην τεχνολογία Imaging Radar 4D του τμήματος ρομποτικής Piaggio Fast Forward. Οι λειτουργίες του ARAS περιλαμβάνουν σύστημα ενημέρωσης τυφλού σημείου (Blind Spot Information System BLIS) και σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Decision Aid System LCDAS). Οι λειτουργίες του συστήματος εμφανίζονται στην TFT έγχρωμη οθόνη και όταν αντιληφθούν κινητικότητα σε απόσταση 30-35 μέτρων ειδοποιούν τον αναβάτη με ηχητικό και οπτικό σινιάλο.

Το Piaggio MP3 530 HPE Exclusive διαθέτει και όπισθεν, η οποία παρουσιάστηκε από την Piaggio για πρώτη φορά σε τρίτροχο scooter το 2019. Η όπισθεν εξακολουθεί να αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό του Piaggio MP3 και τώρα περιλαμβάνει μια κάμερα οπισθοπορείας μέσω της TFT οθόνης που επιτρέπει ακόμα πιο εύκολη και ασφαλή χρήση.

Το Piaggio MP3 530 HPE Exclusive κοστίζει 13.490€ και μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Piaggio.

Βίντεο παρουσίασης Piaggio MP3.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επανάσταση της Moto Guzzi αρχίζει από το V100 Mandello

Η Vespa Elettrica RED στον αγώνα κατά της πανδημίας

Ντεμπούτο του Piaggio MP3 στην Πόλη του Φωτός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης