Συνήθεια έχει γίνει πλέον η νίκη για τον Έλληνα αναβάτη σε διεθνές επίπεδο, αυτή τη φορά θριάμβευσε επί Γερμανικού εδάφους!

Μέτα από μια έξοχη εμφάνιση και σε βρεγμένη πίστα, ο νεαρός Κερκυραίος πανηγύρισε μια άνετη νίκη, την πρώτη του φέτος σε 4 αγώνες! Με αυτή την εμφάνισή του, ο 20χρονος Βασίλης ανέβηκε από τη 10η στην 6η θέση της γενικής βαθμολογίας, 10 βαθμούς από τον πρώτο (Artem Maraev) και μόλις 5 από τους Lehmann και Lequeux, που ισοβαθμούν στη 2η θέση! Ο μεγαλωμένος motocrosser αναβάτης είχε την αφορμή και την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και γρήγορα να δείξει το ταλέντο του σε αγώνες του MiniGP και από εκεί να προχωρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο εξωτερικό. Στα σίγουρα χέρια της ομάδας του μεγάλου μας πρωταθλητή Σάκη Σκούρτα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες. Πέρυσι η ομάδα συμμετείχε σε λίγους αγώνες του θεσμού, πετυχαίνοντας δύο πρώτες και μία δεύτερη θέση(!), αλλά για το 2018 θα ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα και όπως δείχνουν τα πράγματα έχει και την ικανότητα αλλά και τη δυνατότητα να το κυνηγήσει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βροχή δεν πιάνεται!

Στον αγώνα που έγινε στο Oschersleben χθες Κυριακή 10/6, παράλληλα με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Endurance μοτοσυκλετών, ο Βασίλης πήρε μια 5η θέση στο πρώτο σκέλος, αποτέλεσμα κάποιων προβλημάτων πρόσφυσης που αντιμετώπισε, ενώ στο δεύτερο σκέλος και κάτω από βροχή ανέδειξε το τεράστιο ταλέντο του τερματίζοντας άνετα στην πρώτη θέση. Ένας αγώνας όπου η βροχή “βοήθησε” το Βασίλη να κάνει διαφορά από τον πρώτο γύρο, κρύβοντας την προπονητική του αδυναμία σε ένα τερέν που δε γνωρίζει και που έχει πολλά κρυφά σημεία κλειδιά. Όπως είπε ο ίδιος: “Οδήγησα πολύ συγκρατημένα υπολογίζοντας ότι έχω χάσει ήδη έναν αγώνα και πως πρέπει να κερδίσω βαθμούς για το Πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πράγματα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, η βαθμολογία μου στον πρώτο δεν ήταν καλή μετά την πτώση που είχα και έτσι αποφάσισα να δράσω με ψυχραιμία και λογική για να φτάσω σε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι πολύ συγκινημένος που άκουσα τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο μέσα στη Γερμανία και θα κάνω τα πάντα για να τον ξανα-ακούσω. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου για ακόμα μια φορά, την KΤΜ S.E.E., την ομάδα μου ΚΤΜ Skourtas Racing Center και την Papastavrou Shops”. 
Ο Κορωνάκης τερμάτισε 15 σχεδόν δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο και 18” από τον τρίτο αναβάτη! Τα φαβορί του αγώνα και αυτοί που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά εκκίνησης τερμάτισαν αρκετές θέσεις πίσω, έχοντας μια διαφορά παραπάνω από ένα λεπτό της ώρας από τον Έλληνα αναβάτη. Επόμενος αγώνας το τριήμερο 13-15 Ιουλίου στην πίστα του Sachsenring, παράλληλα με τους αγώνες του MotoGP.

Σύντομα δε, θα επανέρθουμε με ένα πλήρες άρθρο για το Βασίλη και τα μελλοντικά του σχέδια.

Και στο βίντεο που ακολουθεί αποκαλύπτουμε και άλλα ταλέντα του “πιτσιρικά” Βασίλη!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης