Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Ιανουάριος δεν ξεκίνησε καλά για τη μοτοσικλέτα στην Ελλάδα, καθώς οι ταξινομήσεις είχαν πτώση Μέχρι στιγμής το 2021 είναι 13,2% κάτω σε σχέση με το 2020.κατά 25,1% σε σχέση με το 2020. Δεν ήταν κάτι που δεν περίμεναν οι άνθρωποι της μοτοσικλέτας πάντως, καθώς το κλίμα με την πανδημία στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν πολύ αρνητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ΄ όλα αυτά, ο Φεβρουάριος ήταν πολύ καλύτερος, μένοντας κοντά στα επίπεδα του 2020 με μια μικρή πτώση της τάξης του 1,4%. Οι ταξινομήσεις ήταν 2.233 μοτοσικλέτες τον περασμένο μήνα δείχνοντας κάποια θετικά δείγματα, αν και τα πράγματα παραμένουν δύσκολα για τον κλάδο.

Τα TMAX και XMAX της Yamaha είναι στην πρώτη γραμμή πωλήσεων της εταιρείας.

SYM και Honda κρατάνε την αγορά σταθερή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη θέση με λίγο περισσότερες από 1.000 ταξινομήσεις τους δυο πρώτους μήνες του χρόνου είναι ηΣτην κορυφή η SYM, ακολουθούν Honda, Piaggio, Yamaha… SYM της Γκοργκόλης ΑΕ, με τη Honda να κρατάει σταθερά τη δεύτερη θέση με το 16,7% της αγοράς. Στη 3η θέση είναι η Piaggio, η οποία ανεβαίνει όσο περνάει ο καιρός, καθώς φέρνει πολλά νέα μοντέλα, ενώ η Yamaha είναι στην 4η θέση.

Η BMW και η KTM βρίσκονται στη δεκάδα, ενώ πολύ καλά έχει πάει η CFMoto με 42 ταξινομήσεις σε Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Αρκετά πίσω βρίσκεται η Ducati με μόλις 13 μοτοσικλέτες να έχει ταξινομήσει, ωστόσο αναμένεται να ανακάμψει με τον ερχομό του Multistrada V4 και του νέου Monster.

Το δυνατό χαρτί της Piaggio για το 2021 είναι το καινούριο Beverly 400.

Οι εταιρείες περιμένουν τις εξελίξεις της πανδημίας για να φορτσάρουν

Πάντως όλες οι εταιρείες καθυστερούν όσο μπορούν τον ερχομό των νέων μοντέλων τους για δύο λόγους. Ο ένας είναι να πουλήσουν όσες περισσότερες μοτοσικλέτες του 2020, ενώ ο δεύτερος είναι ότι περιμένουν τις εξελίξεις της πανδημίας για να φορτσάρουν όταν ανοίξει ξανά η αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καινούριο, πιο δυνατό SYM VF125

Τον Μάρτιο στην Ελλάδα το νέο SYM Jet X 125

Στα 11.690€ το νέο Yamaha Tracer 9

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης