Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει για πρώτη φορά το νέο σύστημα Riding Assist 2.0 της Honda να Ιδανικό σύστημα υποβοήθησης του αναβάτη με προβλήματα ισορροπίας. παρουσιάζεται στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο επιτρέπει στη μοτοσυκλέτα να παραμένει όρθια ισορροπώντας είτε βρίσκεται ακίνητη είτε κινείται με μικρές ταχύτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο καινούργιο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda φαίνεται πλέον στην πράξη η εφαρμογή του συστήματος. Ο αναβάτης οδηγεί την NM4 Vultus, στην οποία έχει τοποθετηθεί το σύστημα Riding Assist 2.0. Για να βρει την ισορροπία το σύστημα κινείται δεξιά και αριστερά ώστε να μπορέσει ανά πάσα στιγμή να μένει σε όρθια θέση. Ακόμα και όταν κινείσαι με μικρές ταχύτητες και κάνεις μανούβρες, η μοτοσυκλέτα παραμένει στη θέση της ισορροπώντας άψογα.

Μικρές μανούβρες γίνονται παιχνιδάκι με το Riding Assist 2.0 της Honda.

Δεν εγκαταλείπει το πρόγραμμα Riding Assist η Honda

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda πίσω στο 2017 είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το σύστημα Riding Assist. Εκείνη την εποχή το Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς κάποια ενεργοποίηση από τον αναβάτη.είχε τοποθετήσει σε ένα NC750 με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πλέον το επόμενο βήμα είναι το Riding Assist 2.0, το οποίο τοποθετήθηκε σε μεγαλύτερη και πιο βαριά μοτοσυκλέτα, τη Vultus, η οποία δείχνει να λειτουργεί άψογα και χωρίς κανένα ίχνος δισταγμού από το σύστημα.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν το σύστημα επιτρέπει στον αναβάτη να γύρει τη μοτοσυκλέτα με κάποιον τρόπο. Ίσως, το σύστημα να απενεργοποιείται ή να κλειδώνει και να επιτρέπει στον αναβάτη να οδηγήσει «φυσιολογικά», ωστόσο κάτι τέτοιο ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Είναι σίγουρο πάντως ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα γίνει ιδιαίτερα χρήσιμο σε άπειρους αναβάτες και αναβάτες με κινητικά προβλήματα, ενώ το κλειδί θα είναι η προσαρμοστικότητα ανάλογα με το επίπεδο του κάθε αναβάτη.

Το εντυπωσιακό βίντεο της Honda.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια Honda που δεν πέφτει ποτέ!

Η Honda φέρνει πίσω το περίφημο Hornet

Ξεχειλίζει από ποιότητα το νέο Honda ADV 350

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης