Το Forza 125 της Honda σχεδιάστηκε ειδικά για Ευρωπαίους αγοραστές που έχουν τις μέγιστες απαιτήσεις από το scooter τους, σε όλα τα επίπεδα. Και από την ημέρα που κυκλοφόρησε, η δημοτικότητα του Forza 125 εκτοξεύτηκε, σημειώνοντας άμεση επιτυχία στις πωλήσεις, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τα σπορ και ‘GT’ στοιχεία πλαισιωμένα σ’ ένα ξεχωριστό πακέτο σχεδίασης. Εξελισσόμενο με τα χρόνια σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών του, μέχρι τον Αύγουστο του 2022 οι πωλήσεις του είχαν ξεπεράσει τις 98.000 μονάδες.

Για το 23YM το Forza 125 συνεχίζει την πορεία του με μία κομψή νέα εμφάνιση και μία νέα Special Edition που εδραιώνει τη θέση του ως σπορ GT scooter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το ολοκαίνουργιο εμπρός φέρινγκ χαρίζει στο Forza 125 μία εκλεπτυσμένη ταυτότητα με στιλιστικά γνωρίσματα που παραπέμπουν στο Forza 750. Με κυρίαρχο στοιχείο τους νέους, διπλούς προβολείς LED, το νέο εμπρός τμήμα μεταφέρει την εκρηκτική φυσιογνωμία του Forza 125 στη σύγχρονη εποχή.

Το πλαίσιο παραμένει ίδιο, όπως και ο τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας SOHC (με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής) που χρησιμοποιεί το Honda Selectable Torque Control (HSTC) για τη διατήρηση της πρόσφυσης του πίσω τροχού.


Το 23YM Forza 125 θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές:
 Matt Cynos Gray Metallic
 Pearl Falcon Gray
 Matt Pearl Pacific Blue
 Matt Carnelian Red Metallic
 
Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (ελεγχόμενη από ένα διακόπτη στο αριστερό γκριπ) προσαρμόζεται σε μία συνολική διαδρομή 180mm. Είναι σχεδιασμένη ώστε να παρέχει προστασία από τον αέρα, προωθώντας τη ροή του αέρα πάνω από το κεφάλι του αναβάτη και περιορίζοντας τους θορύβους. Για άνεση στις υψηλότερες ταχύτητες, ένας μεγαλύτερος εμπρός αεραγωγός διαχειρίζεται την αρνητική πίεση μπροστά από τον αναβάτη, μειώνοντας τη φυσική τάση του αέρα να πιέζει τον αναβάτη προς τα πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δύο full-face κράνη χωράνε κάτω από τη σέλα, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαχωρισμού του αποθηκευτικού χώρου για τη μεταφορά ενός κράνους και / ή ενός αδιάβροχου και τσαντών διαστάσεων A4. Το εμπρός αριστερό ντουλάπι εσωτερικά του φέρινγκ κλειδώνει και ο εσωτερικός χώρος μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τη χρήση που επιθυμεί ο αναβάτης. Επίσης ενσωματώνει μία θύρα USB Type-C.

Ο βελτιωμένος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος SOHC κινητήρας τεχνολογίας eSP (enhanced Smart Power) αποδίδει ισχύ 14.5 PS (10.7kW) στις 8.750 σαλ. με μέγιστη ροπή 12.3Nm στις 6.500 σαλ. Εκκινώντας από στάση, το Forza 125 επιταχύνει γρήγορα (0-200m καλύπτονται σε λιγότερο από 13,3 δευτ.), με υποδειγματική απόκριση σε ταχύτητες πόλης 40-60km/h. Ταξιδεύει άνετα με περίπου 90km/h και έχει τελική ταχύτητα 108km/h.

Το Idling Stop διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα στο ρελαντί, όταν το Forza είναι σταματημένο και τα φρένα πατημένα. Η επανεκκίνηση του κινητήρα γίνεται απλά με το άνοιγμα του γκαζιού. Το σύστημα έχει αθόρυβη λειτουργία χάρη στη γεννήτρια-εκκινητή ACG. 

 Η αυτονομία των περίπου 500km είναι εφικτή χάρη στην κατανάλωση καυσίμου των περίπου 41.7km/l (WMTC mode) και του ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 11,7L.

Το μικρό βάρος του Forza 125, μόλις 164kg πλήρες υγρών, και οι μαζεμένες διαστάσεις του διευκολύνουν το χειρισμό σε μικρές ταχύτητες και το παρκάρισμα. 


Ο μπροστινός τροχός 15 ιντσών από χυτό αλουμίνιο φορά ελαστικό 120/70-15, ενώ ο πίσω τροχός 14 ιντσών φορά ελαστικό 140/70-14. Στα φρένα, υπάρχει ένας μεγάλος, μονός δίσκος 256mm μπροστά, που συνδυάζεται με έναν 240mm πίσω, ενώ το 2-κάναλο ABS εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο και αυτοπεποίθηση σε ολισθηρές επιφάνειες.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης