Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού είδαμε πέντε αναβάτες να ανεβαίνουν στα MotoGP το 2022, θα έχουμε μόνο τον Augusto Fernandez να κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία αυτή τη σεζόν, ερχόμενος από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Moto2. Ως εκ τούτου, πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στην απόδοση των τριών rookies από πέρυσι που παραμένουν ακόμη: Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team), Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™) και Raul Fernandez (Cryptodata Aprilia RNF MotoGP™ Team). Οι άλλοι δύο περσινοί rookies, Darryn Binder και Remy Gardner, βρίσκονται στην Moto2 και στα Superbikes αντίστοιχα.

 

Marco Bezzecchi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αναβάτης από τον οποίο περιμένουμε πολλά το 2023 είναι ο Marco Bezzecchi. Αφού καθιερώθηκε ως ο rookie της χρονιάς την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας τους τέσσερις αντιπάλους του για αυτό τον τίτλο με σχετική άνεση, ο Ιταλός θα προσπαθήσει να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά στην GP22 του Pecco Bagnaia. Ένα παρθενικό βάθρο στο Assen ήταν, χωρίς αμφιβολία, η ξεχωριστή στιγμή του, αλλά η συνέπειά του στο τέλος της χρονιάς, με τη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στην Αυστραλία και τη Μαλαισία, θεωρείται ως ένα δυνατό εναρκτήριο σημείο πριν από τη δεύτερη χρονιά του. Ο χάρτης είναι ξεκάθαρος για τον Bezz: σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο moto.it, ο Ιταλός υποστήριξε ότι θέλει να “είναι συνεχώς στου πρώτους 5 ή 6”.

 

Fabio Di Giannantonio

Ο Fabio Di Giannantonio βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα χρονιά. Αφού δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις επιδόσεις του συμπατριώτη του, Bezzecchi, στην GP21 του περασμένου έτους, έκανε κάποιες κρίσιμες αλλαγές στη δεμένη ομάδα του προκειμένου να βελτιώσει την πορεία του. Υπήρχαν μερικές στιγμές που έδειξαν ότι ο αναβάτης της Gresini έχει την ικανότητα να παίξει με τους καλύτερους, όπως στο Grand Prix της πατρίδας του, στο Mugello, όπου διεκδίκησε την παρθενική του pole position.

Αλλά όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Ιταλός στην παρουσίαση της Gresini τον Ιανουάριο: “θέλω πολύ περισσότερα από πέρυσι” και το 2023 είναι μια τεράστια χρονιά. Θα ελπίζει ότι ο αρχιμηχανικός του, Frankie Carchedi, είναι ο άνθρωπος που θα τον βοηθήσει να αποκτήσει τη βάση για να βγει έξω και να πετύχει.

 

Raul Fernandez

Διαφημιζόμενος ως το επόμενο μεγάλο όνομα το 2021 μετά την κατάρριψη των ρεκόρ Moto2 που κατείχε ο Marc Marquez, ο Raul Fernandez δεν κατάφερε να βρεθεί στα πρωτοσέλιδα την περασμένη σεζόν. Ποτέ δεν “κόλλησε” με την KTM RC16, και φημολογείται ότι δεν τα είχε βρει επίσης με την ΚΤΜ γενικά. Ο Ισπανός ελπίζει ότι θα έχει μια νέα πνοή τώρα με την Aprilia. Οι άνθρωποι του Noale πιστεύουν πολύ σε αυτόν και ελπίζουν ότι η πίστη μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε όλη την επερχόμενη σεζόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης