Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha είναι από καιρό σημαντικός παίκτης στη διεθνή σκηνή αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το bLU cRU επίσης πρόσφατα ενίσχυσε την παρουσία του. Το 2022, η σειρά αγώνων R7 Cup προσέλκυσε αρχάριους και ερασιτέχνες αναβάτες, ενώ το έβδομο ετήσιο R3 Cup στην Ιταλία παρουσίασε τα ανερχόμενα αστέρια των αγώνων. Οι αγώνες είναι ένα ομαδικό άθλημα ωστόσο και κανένας αναβάτης δεν διεκδικεί τη νίκη χωρίς μια ομάδα ικανών μηχανικών.

Εκεί έρχεται να προστεθεί η Τεχνική Σχολή Yamaha (YTS). Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Τεχνική Σχολή Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ιταλίας (MTS) και το πρόγραμμα επιδιώκει να βρει και να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς τεχνικούς αγώνων της Team Blue.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η δημιουργία αξιών υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ταλέντων και την ανάπτυξη του πάθους μέσω δεξιοτήτων είναι αυτό που κάναμε πάντα με τα πιλοτικά μας προγράμματα”, αποκάλυψε ο διευθυντής της Yamaha Motor Europe, Andrea Colombi. “Ωστόσο, μια ομάδα αποτελείται από διάφορες φιγούρες και από σήμερα η δέσμευσή μας στοχεύει στην ανάπτυξη μηχανικών στον αγωνιστικό χώρο που μπορούν να υποστηρίξουν την αθλητική δραστηριότητα στις ομάδες μας και στις αντιπροσωπείες της GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing)”.

Οι υποψήφιοι για το YTS ξεκίνησαν το πρόγραμμα σπουδών στις 18 Νοεμβρίου 2022 και τα μαθήματα διαρκούν έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023. Μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα, οι διοργανωτές θα εντοπίσουν πέντε πολλά υποσχόμενους τεχνικούς για ένα πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι δύο πρώτες ημέρες του προγράμματος θα καλύπτουν εξαρτήματα της GYTR ενώ οι δύο επόμενες θα επικεντρωθούν στα ηλεκτρονικά. Την τελευταία μέρα, οι μαθητές θα εφαρμόσουν όλες τις γνώσεις τους κατά τη διάρκεια ενός track day στο Misano World Circuit της Ιταλίας.

“Οι νέοι τεχνικοί θα είναι σε θέση να αφομοιώσουν την τεράστια τεχνογνωσία που έχει η Yamaha στον αγωνιστικό χώρο απευθείας από τους τεχνικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος”, πρόσθεσε ο Colombi.

Για να βοηθήσει σε αυτή τη μετάβαση, ο πρώην αγωνιζόμενος στο European Superstock 1000 και ο νυν αναβάτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoE, Niccolò Canepa, θα διδάξει επίσης τους εκκολαπτόμενους μηχανικούς. Η Yamaha είναι από καιρό κομβικός παίκτης σε διεθνείς αγώνες, αλλά το YTS διασφαλίζει ότι θα παραμείνει έτσι για τα επόμενα χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης