Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Υπάρχουν κάποια ερωτήματα της επιστήμης τα οποία ακροβατούν ανάμεσα στην επιστημονική περιέργεια και στους ηθικούς φραγμούς που θα έπρεπε να διακατέχουν τους ανθρώπους. Όπως έγινε στη γνωστή νουβέλα του Φρανκεστάιν, ή όπως είπε ο Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) στο Jurassic Park: “Οι επιστήμονές σας ήταν τόσο απασχολημένοι με το αν μπορούν να το κάνουν που δεν σταμάτησαν για να σκεφτούν αν πρέπει να το κάνουν”, έτσι και στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε μια πασιφανή αμφισβήτηση των νόμων της “μηχανοκίνητης φύσης”. Τί γυρεύει ένα Honda CB600F μέσα σε ένα Piaggio Ape;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CB600F της Honda δεν ήταν ποτέ η κορυφή της αγωνιστικής κληρονομιάς της ιαπωνικής εταιρίας. Αν και σε ένα σημείο, η Hornet χρησιμοποίησε τον εν σειρά τετρακίλυνδρο του CBR600RR, η detuned έκδοση απέδιδε μόνο 94 ίππους (σε σύγκριση με τους 102 ίππους του supersport). Ωστόσο, το μοντέλο παραμένει μια εμβληματική συνεισφορά στον κατάλογο της Honda.

Ακόμα χαμηλότερα από άποψη αγωνιστικής απόδοσης (σε ελεύθερη πτώση για να είμαστε πιο ακριβείς), έχουμε το Piaggio Ape. Το τρίτροχο που εισήχθη στην αγορά το 1948 ως φθηνό μέσο μεταφοράς στη μεταπολεμική Ευρώπη, λειτουργούσε ως εμπορικό όχημα. 

Η ιταλική εταιρία προσέφερε αρχικά το χρηστικό όχημα σε διαμορφώσεις 50cc, 125cc και 150cc. Σήμερα, οι πελάτες μπορούν να βρουν το Ape με κινητήρα αερίου 218cc ή κινητήρα ντίζελ 422cc. Ανεξάρτητα από τα κυβικά ή τα χρησιμοποιούμενα καύσιμα, το Ape δεν κατασκευάστηκε ποτέ για να κερδίσει στην πίστα. Αυτό όμως είναι κάτι που ίσως να μην θέλετε να πείτε μπροστά στον Ιταλό αναβάτη, Loris Rosati, ωστόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ηλικία 30 ετών, ο αναβάτης/μηχανικός αποφάσισε να συνδυάσει την Honda Hornet με το Piaggio Ape για να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό, αγωνιστικό υβρίδιο. Ωστόσο, ο Rosati δεν έβαλε μόνο τον κινητήρα της CB600F κάτω από το καπό. Με πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο, το Ape που κινείται με τον κινητήρα της Hornet, φερει ένα ιδιαίτερο χρώμα που μοιάζει με τον χαρακτήρα Lightning McQueen από τη σειρά ταινιών Cars της Pixar.

Είτε στρέφουμε την προσοχή μας στο κόκκινο/πορτοκαλί/κίτρινο χρώμα, το νούμερο 95 ή τη χυτή μπροστινή «μάσκα», το τρίτροχο ανταποκρίνεται στην κληρονομιά του Lightning McQueen. Με τον Rosati στο τιμόνι, αυτό το Ape είναι μια ευκίνητη μηχανή drift. Από τα γλιστρίματα μέσα από σικέιν, στο “άνοιγμα” στις ευθείες ή την κλίση του οχήματος σε δύο τροχούς, το oddball racer χρησιμοποιεί την επιπλέον δύναμη του νέου του κινητήρα.

Η διασκέδαση και οι εκπλήξεις αφθονούν, είναι δύσκολο να μην αποκτήσει κανείς ένα χαμόγελο βλέποντας τον Rosati να παλεύει με τον…”πίθηκο’ κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η Hornet και το Ape μπορεί να μην αποτελούν την “μοτοσυκλέτα”-όνειρο κάθε αγωνιζόμενου, αλλά μαζί αποτελούν μια “αστεία” αγωνιστική απειλή.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης