του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοινώθηκαν οι 20 οδηγοί που θα συμμετάσχουν φέτος στο Idemitsu Asia Talent Cup, του θεσμού που έχει τη σφραγίδα “Road to MotoGP”, δηλαδή μια σειρά αγώνων που δίνει την ευκαιρία στους καλύτερους να ακολουθήσουν το δρόμο προς την κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς. Ανάμεσά τους και ο 15χρονος Ελληνο-Αυστραλός Μαριάνος Νικολής, που συμμετείχε και πέρυσι στο θεσμό, με αρκετά καλά αποτελέσματα. Ο οδηγός που ζει στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, φέτος θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα βρεθεί για πολλούς μήνες στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, για να συμμετάσχει και στο European Talent Cup.

Ένα σημαντικό πρόγραμμα αγώνων και προπονήσεων για τον ταλαντούχο οδηγό, που φέτος είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να βρεθεί το 2024 στο Red Bull Rookies Cup και να υπάρχει η προοπτική να βρεθεί στην Moto 3, όταν θα γίνει 18 χρόνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαριάνος Νικολής (12) προηγείται στο ξεκίνημα ενός Αγώνα του 2022

Μιλήσαμε με τον ίδιο και τον πατέρα του Νίκο, που και αυτός είναι αποφασισμένος να κάνει τη μεγάλη οικονομική θυσία που απαιτείται για να υποστηρίξει την καριέρα του μικρού του γιού. “Είναι δύσκολα τα πράγματα, εδώ στην Αυστραλία λόγω κανονισμών δεν μπορεί να προπονηθεί, οπότε το να πάμε στην Ισπανία ήταν η μόνη λύση. Αν δεν το έκανα θα είχα τύψεις ότι δεν έδωσα την ευκαιρία στον Μαριάνο να κάνει αυτό που αγαπά και στο οποίο, όπως μας λένε οι Ισπανοί προπονητές, έχει ταλέντο. Ελπίζω να τα καταφέρει!”, είπε ο πατέρας που θα χρειαστεί να εκποιήσει μέρος της περιουσίας για να στηρίξει την προσπάθεια, ενώ και ο αδελφός του Γιάννης θα εργάζεται στην Αυστραλία για να υποστηρίξει και εκείνος τη συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ στην Ασία θα ακολουθεί και θα βοηθάει ως μηχανικός τον 15χρονο.

Η όλη ιστορία θυμίζει αυτήν του Casey Stoner, με τον πατέρα του οποίου έχει φιλικές σχέσεις ο Νίκος Νικολής. Καλή επιτυχία ευχόμαστε.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης