Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Daniel Ricciardo είναι ένας από τους αγαπημένους πιλότους των οπαδών του grid της Formula 1 (και προσωπικός αγαπημένος) και ευτυχώς διατηρεί μια θέση στο άθλημα για το 2023 καθώς μετακομίζει στην ομάδα της Red Bull F1 ως επίσημος εφεδρικός πιλότος της.

Αλλά αυτός ο ρόλος του εφεδρικού πιλότου, ο οποίος θα δει τον Danny Ricc να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών, της εργασίας προσομοιωτή και των stand-in drives της ομάδας –σε περίπτωση που αρρωστήσει ο Max Verstappen ή ο Sergio Perez– θα τον αφήσει με σημαντικά περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα χέρια του. Πολλοί από εμάς θα “σπαταλούσαν” αυτό το χρόνο, αλλά ο “Ηoney Badger” της F1 σχεδιάζει να τοn χρησιμοποιήσει για να περιοδεύσει στις ΗΠΑ με δύο τροχούς – αλλά όχι με το είδος των δύο τροχών που μπορεί να σκέφτεστε.

Αντί να ακολουθήσει την εύκολη οδό με μια μοτοσυκλέτα touring ή adventure, ο κύριος Riccardo σχεδιάζει να κάνει το coast to coast με μια μίνι μοτοσυκλέτα 110cc! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


“Ένα πράγμα που θέλω να κάνω είναι να διασχίσω την Αμερική με μια μίνι μοτοσικλέτα, βασικά από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες”, ανέφερε ο Ricciardo, “και να μην ακολουθήσω την πιο εύκολη διαδρομή”.

Εξηγώντας τη σκέψη του πίσω από αυτό, ο Ricciardo λέει ότι το ταξίδι αφορά τόσο συμβολισμό όσο και περιπέτεια. “Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία του να είμαι εκτός αγώνων για ένα χρόνο για να επιβραδύνω. Και νομίζω επίσης ότι αυτό που θα συμβόλιζε μια μοτοσυκλέτα 110cc που πηγαίνει σε όλη την Αμερική είναι να επιβραδύνεις και να απολαμβάνεις τα πάντα”.

“Σκεφτόμαστε πάντα να φτάσουμε κάπου όσο πιο γρήγορα μπορούμε, να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, να βγούμε έξω, και είμαι σε φάση, όχι, θέλω να ρουφήξω τα πάντα και απλά να υπάρχω. Απλώς να επιστρέψω στα βασικά και να εκτιμήσω όλα τα μικρά πράγματα, αλλά και το άγνωστο”.

Το ταξίδι αυτό δεν θα είναι η πρώτη επαφή του Ricciardo με δύο τροχούς, καθώς φαίνεται ότι είναι λίγο φαν της μοτοσυκλέτας εδώ και αρκετό καιρό. Του είχε δωθεί μια custom KTM από τη Red Bull F1 όταν έφυγε από την ομάδα για πρώτη φορά το 2018 και το 2019 οδήγησε μίνι μοτοσυκλέτα τύπου Ohvale με τον πρώην αναβάτη MotoGP και μεγάλο αντίπαλο του Valentino Rossi, Sete Gibernau!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης