Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

H Yamaha παρουσίασε τις νέες Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition του 2023 με αναβαθμίσεις στην οθόνη οργάνων, τη συνδεσιμότητα με smartphone, βελτιώσεις στην λειτουργία του ABS και μια έκδοση με απόδοση 35kW (50 ίππων) για τους αναβάτες με δίπλωμα A2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες εκδόσεις του 2023 έχουν επίσης δεχτεί και ορισμένες αναβαθμίσεις στον στάνταρ εξοπλισμό όπως, η νέα ανθεκτικότερη μανέτα φρένου, η στάνταρ πρίζα USB, τα φλας LED και η έτοιμη καλωδίωση για quick shifter.

H Yamaha παρουσίασε την Ténéré 700 το 2019 και από την αρχή φάνηκε ότι  η νέα αυτή δικύλινδρη καθαρόαιμη adventure μοτοσυκλέτα ήταν μια γνήσια απόγονος της θρυλικής πρώτης Ténéré του 1984.
Οι δυνατότητες της αναγεννημένης Ténéré σύντομα εκτιμήθηκαν από την αγορά και από το 2019 μέχρι σήμερα οι πωλήσεις ξεπερνούν τις 40.000 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ténéré 700 Rally Edition

Η συνταγή είναι απλή, ένας εξαιρετικός ροπάτος δικύλινδρος κινητήρας 690 κ.εκ. σε συνδυασμό με ένα στιβαρό πλαίσιο, ένα πακέτο εξελιγμένων αναρτήσεων, χαμηλό βάρος και λογική τιμή.

Στην συνέχεια η σειρά ενισχύθηκε με την Ténéré 700 Rally Edition με πιο χωμάτινο προσανατολισμό και πρόσφατα με την ειδική έκδοση Ténéré 700 World Raid με μεγάλο διπλό ρεζερβουάρ καυσίμου για σημαντικά αυξημένη αυτονομία.

Τις δυνατότητες των μοντέλων Ténéré 700 ανέδειξε ο επίσημος αναβάτης και πρεσβευτής του εργοστασίου Pol Tarrés που έτρεξε με την 2-κύλινδρη Ténéré 700 στο απίστευτα σκληρό Erzbergrodeo ξεπερνώντας αρκετούς αναβάτες ελαφρύτερων αγωνιστικών μοτοσυκλετών enduro. Επίσης στον αγώνα Africa Eco Race, που τερμάτισε την περασμένη Κυριακή στο Dakar, οι αναβάτες Pol Tarrés και Alessandro Botturi επάνω σε δυο Ténéré 700 World Raid της ομάδας  Ténéré World Raid Rally Team κατέκτησαν τις δυο πρώτες θέσεις της κατηγορίας +700. 

Yamaha Ténéré 700

Για το 2023, οι Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition έχουν δεχτεί ορισμένες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις με κυριότερες τις παρακάτω:

Nέα οθόνη TFT 5 ιντσών με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο τρόπων εμφάνισης των ενδείξεων, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Η λειτουργία οθόνης “Explorer” εστιάζει στο στροφόμετρο βοηθώντας τον αναβάτη κρατάει τον κινητήρα στην περιοχή της  μέγιστης. Η οθόνη “Street” έχει πιο συμβατική εμφάνιση και περιλαμβάνει στρογγυλά όργανα σε αναλογικό στυλ.

Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας (CCU), η οποία επιτρέπει τη σύνδεση (με τη δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha) με smartphone. Με την χρήση της εφαρμογής ο αναβάτης, μπορεί να βλέπει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα κειμένου στη οθόνη αλλά και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας. Η εφαρμογή MyRide προσφέρει επίσης δυνατότητα παρακολούθησης διαδρομής, παρακολούθηση της απόστασης που έχει διανυθεί, της επιτάχυνσης, της μέγιστης ταχύτητας, των αλλαγών στο υψόμετρο και κοινοποίησης των δεδομένων.

Βελτιωμένο σύστημα ABS με δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών λειτουργιών, ενεργό για οδήγηση στο δρόμο, απενεργοποιημένο για γρήγορη οδήγηση στο χώμα και ξεχωριστής απενεργοποίησης μόνο στον πίσω τροχό για μικτές καταστάσεις.

Οι Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition έχουν επίσης δεχτεί και ορισμένες βολικές αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό με νέα καλωδίωση που έχει πρόβλεψη για την τοποθέτηση του γνήσιου quick shifter της Yamaha, νέα ανασχεδιασμένη μανέτα μπροστινού φρένου για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε πιθανή πτώση, νέα πρίζα USB  καθώς και φλας LED.

Για το 2023, η Ténéré 700 διαθέτει ανανεωμένα γραφικά και νέα χρώματα: Icon Blue και Tech Kamo, η Ténéré 700 Rally Edition συνεχίζει να διατίθεται στο κλασικό Heritage White.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης