Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Η Γκοργκόλης ΑΕ παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ το e-MIO 50 της SYM που ανήκει στην κατηγορία διπλωμάτων ΑΜ (Μοτοποδηλάτου) άλλα με το νέο νόμο για την μικροκινητικότητα μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα* Β (αυτοκινήτου). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεγονός είναι ότι τα σκούτερ είναι οχήματα σχεδιασμένα για να είναι εύχρηστα, ευέλικτα και οικονομικά, μια σχεδίαση που υπαγορεύεται από τις πραγματικές ανάγκες καθημερινής μετακίνησης μέσα στην πόλη ή γύρω από αυτή, γνωστή και σαν μικροκινητικότητα.  

Από τα δεδομένα του νέου e-MIO 50, που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής, διαπιστώνουμε ότι το νέο ηλεκτρικό scooter της SYM καλύπτει και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις μιας και είναι: εύχρηστο, ευέλικτο και οικονομικό, παράλληλα είναι και προσιτό αλλά, χωρίς εκπτώσεις στους τομείς του εξοπλισμού της άνεσης και της ασφάλειας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό χαρακτηριστικό για την ευχρηστία στα scooter είναι το επίπεδο πάτωμα, όπως αυτό του e-MIO 50, το οποίο σε συνδυασμό με το γάντζο για τις αποσκευές και το ντουλαπάκι στην ποδιά, ανεβάζει σε πολύ υψηλά επίπεδα την πρακτικότητα. Σημαντικό επίσης είναι ότι ο χώρος 20 λίτρων κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα κράνος jet. Ο hub motor αθόρυβος ηλεκτρικός κινητήρας, ισχύος 2,260W  του προσφέρει μια “τεχνητά περιορισμένη” τελική στα 45km/h, για να έχει δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (ΑΜ) ή αυτοκινήτου (Β).

Το e-MIO 50 είναι αναμφισβήτητα ευέλικτο χάρη στις μικρές και βολικές διαστάσεις του, το εξαιρετικά μικρό βάρος του στα μόλις 85 κιλά, το χαμηλό ύψος σέλας στα 750 χιλ. και τους τροχούς 10″ για μικρή ακτίνα στροφής.

Σαν ηλεκτρικό το e-MIO 50  είναι και εξαιρετικά οικονομικό με κατανάλωση μόλις 3,3 κιλοβατώρες ανά 100 χιλιόμετρα και αυτονομία 56 χιλιόμετρα με την μπαταρία των 35,2 Ah.

Η τιμή του e-MIO 50 είναι στα €2.795 και με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” κατεβαίνει στα €2.119. Πραγματικά μια πολύ καλή και προσιτή τιμή για ένα σύγχρονο ηλεκτρικό scooter επώνυμου κατασκευαστή.

Το ήδη πολύ καλό πακέτο συμπληρώνουν ο πλούσιος εξοπλισμός που περιλαμβάνει: Ψηφιακή οθόνη LCD και φώτα (θέσης, πίσω φως και φλάς) LED.

Οι αναρτήσεις, εμπρός τηλεσκοπικό πιρούνι 33mm με διαδρομή 70mm και πίσω δύο αμορτισέρ και τα φρένα, δίσκος 160mm με δαγκάνα δύο εμβόλων μπροστά και ταμπούρο 110mm πίσω, προσφέρουν άνεση και ασφάλεια.

* Δείτε τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: https://www.gorgolis.gr/isodynamia-diplomaton-proypotheseis

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ): 1770 x 690 x 1045 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 1230 mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ: 750 mm
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2
ΒΑΡΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ: 70 Kg (ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ)
ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ: LG Cells – ΛΙΘΙΟΥ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 35.2 Ah
ΒΑΡΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 15 Kg
ΤΡΟΧΟΙ: 80/100-10 46J
ΦΡΕΝΑ: ΕΜΠΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ 160mm – ΠΙΣΩ ΤΑΜΠΟΥΡΟ 110mm

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ / ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 
ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ: 2260W
ΣΥΝΕΧΗΣ ΙΣΧΥΣ: 2000W
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 45 km/h
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: ΕΩΣ 56 km (Βάσει έγκρισης τύπου)
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: 3,3 kWh/ 100km

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης