Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πολλαπλές εκθέσεις μοτοσυκλετών που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο με τις παρουσιάσεις των μοντέλων του 2023, η κινεζική QJ Motor κατέστησε απίστευτα σαφές ότι θέλει να παίξει με τους μεγάλους στη διεθνή αγορά. Κάτω από την ίδια ομπρέλα με την Benelli, η QJ Motor έχει ανακοινώσει και παρουσιάσει πολλά νέα μοντέλα, με αρκετά από αυτά να αναμένεται να βγουν στην αγορά το 2023.

Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το νεότερο νεο-ρετρό roadster της εταιρίας που ονομάζεται SRV 550. 
Διαφοροποιώντας τον εαυτό του από το αδερφάκι του της κατηγορίας cruiser, την SRV 550 ST, η νέα αυτή roadster αποκτά μια συνολική πιο σπορ αισθητική cafe-racer. Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες της QJ Motor, η SRV 550 ξεχωρίζει ως προς το στυλ με ένα δίχρωμο φινίρισμα στο ρεζερβουάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόσθετες ρετρό σχεδιαστικές ενδείξεις περιλαμβάνουν ένα στρογγυλό φανάρι LED και μια σέλα με ραφές.

Η QJ Motor βασίζεται σε έναν υπάρχοντα κινητήρα στη γκάμα των μοντέλων του, έναν παράλληλο δικύλινδρο 554cc που αποδίδει 47,6 ίππους και 47 Nm ροπής, o οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο. Ο ίδιος κινητήρας χρησιμοποιείται στις SRV 550 ST, SRT 550 και GS550. Στέλνει την ισχύ στον πίσω τροχό μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ενώ η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών εμπρός και πίσω, ενώ στην αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένα πιρούνια μπροστά και μονοσόκ ψαλίδι που ρυθμίζεται πίσω. Φυσικά, η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με ABS.

Συνολικά, η SRV 550 είναι μάλλον βαριά για την κατηγορία κυβισμού της, στα 193 κιλά. Ανεξάρτητα από αυτό, μια μοτοσυκλέτα αυτού του είδους δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένη με γνώμονα τις επιδόσεις, αλλά είναι περισσότερο προσανατολισμένη στο να προσφέρει μια άνετη οδήγηση σε ένα κομψό πακέτο. Η QJ Motor προσφέρει την SRV 550 σε τρεις δίχρωμους χρωματισμούς που αποτελούνται από μαύρο, γκρι και μπλε. Η μοτοσυκλέτα είναι ήδη διαθέσιμη σε επιλεγμένες αντιπροσωπείες της QJ Motor σε όλη την Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης