Η πιο πολυτελής μοτοσικλέτα του κόσμου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013, 15:08
Η πιο πολυτελής μοτοσικλέτα του κόσμου

Τα αυτοκίνητα, ειδικά αυτά των μεγάλων κατηγοριών διακρίνονται για τη χλιδή, την πολυτέλεια και τον εξοπλισμό που προσφέρουν. Οι μοτοσικλέτες από την άλλη, είναι πιο απλές και απευθύνονται σε όσους επιζητούν την αίσθηση ελευθερίας. Ή μήπως όχι;

Η νέα BMW K 1600 GTL Exclusive είναι το μοντέλο που αλλάζει τα δεδομένα στους δύο τροχούς. Πρόκειται για μια πολυτελή μοτοσικλέτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμα και από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, σε επίπεδο εξοπλισμού.

Τροφοδοτείται από το γνωστό εξακύλινδρο κινητήρα των 1.649 κ.εκ., απόδοσης 160 ίππων και 238 Nm ροπής και έχει βάρος 360 κιλά με όλα τα αξεσουάρ και συστήματα. Ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει ωστόσο, είναι αυτός που την κάνει εντυπωσιακή.

Είναι βαμμένη στο αποκλειστικό χρώμα (Mineral white metallic high gloss ) με τέσσερα στρώματα βαθής. Διαθέτει ανασχεδιασμένα όργανα και τελικό εξάτμισης, δορυφορικό ραδιόφωνο, cd player με mp3 και ipod, κρυφό φωτισμό, Keyless Ride, προβολείς adaptive xenon και βοηθητικά φώτα LED, επιπλέον φως για το φρένο, συναγερμό, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ESA II, έλεγχο πίεσης ελαστικών και δικάναλο ABS.

Επίσης, τρεις χάρτες ανάφλεξης (Rain, Road, Dynamic), τα συστήματα Dynamic Traction Control και Ηill Start Control, θερμαινόμενες σέλες και πλάτη συνεπιβάτη, μπράτσα στο κάθισμα, ακόμα και αδιάβροχα καλύμματα για τις βαλίτσες με κεντητές λεπτομέρειες.

Όσο για την τιμή της εκπληκτικής K 1600 GTL Exclusive, δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τα 30.000 ευρώ! Μοτοσικλέτα είναι τελικά ή αυτοκίνητο;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013, 15:08