Ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε ο 12 φορές πρωταθλητής του Trial, Dougie Lampkin, καλύπτοντας όλη την απόσταση του φημισμένου Isle of Man TT στον έναν τροχό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 40χρονος Βρετανός πέτυχε κάτι μοναδικό, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κάλυψε όλη τη θρυλική διαδρομή του Isle στη μία ρόδα και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες, καθώς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ήταν ανοικτό. Πρόκειται για το πιο δύσκολο και πιο κουραστικό πράγμα που έχει κάνει ποτέ, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος λίγο μετά τον τερματισμό.

«Ήταν αφάνταστα σκληρό. Τα πόδια μου πονάνε απίστευτα. Από ένα σημείο και μετά δεν ήξερα καν πού πήγαινα. Ήθελα απλώς να τελειώσει. Οι συνθήκες άλλαζαν συνεχώς, πάνω στο βουνό φυσούσε. Παραλίγο να μου πέσει η μοτοσικλέτα» ήταν ορισμένα από τα λόγια του ατρόμητου Lampkin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωταθλητής είχε μια πολυμελή ομάδα δίπλα του και φυσικά την υποστήριξη της Red Bull, βασικού χορηγού του. Η μοτοσικλέτα trial ήταν ειδικά τροποποιημένη, ώστε να μπορεί να βρίσκει πιο εύκολα ισορροπία, περιλαμβάνοντας δύο μαρσπιέ στον άξονα του πίσω τροχού, επιπλέον φρένο πίσω και ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά.

Η διαδρομή του Isle of Man TT έχει μήκος 37,7 μίλια και θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες στον κόσμο. Ο Dougie Lampkin χρειάστηκε περίπου 1 ώρα και 35 λεπτά για να την ολοκληρώσει με σούζα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης