Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Η Ducati κλείνει μια χρονιά σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων, εσόδων και λειτουργικών κερδών που προστίθενται στους θριάμβους της Ducati στους αγώνες, όπου κέρδισε και τους δυο κορυφαίους τίτλους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα MotoGP και WorldSBK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο τζίρος της Ducati ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με το 2021 (878 εκατ. ευρώ), χάρη στην ελκυστική γκάμα προϊόντων που πέτυχε μεγαλύτερους όγκους πωλήσεων. Αξιοσημείωτα είναι και τα λειτουργικά κέρδη, τα οποία έκαναν ρεκόρ με 109 εκατ. ευρώ, μια τεράστια αύξηση 77% σε σύγκριση με το 2021 (61 εκατ. ευρώ). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί και το ποσοστό κερδοφορίας που εφτασε το 10%.

Το 2022 ήταν εξαιρετικό και ως προς τα εμπορικά αποτελέσματα. Η Ducati έκλεισε τη χρονιά με ρεκόρ 61.562 μοτοσυκλετών που παραδόθηκαν σε Ducatisti σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος Ducati: “Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, περάσαμε το όριο των 60.000 μοτοσυκλετών και ξεπεράσαμε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε τζίρο. Αυτό καθιερώνει το 2022 ως την καλύτερη χρονιά για την Ducati από πολλές απόψεις, ξεκινώντας από τις αυξημένες πωλήσεις και οικονομικές επιδόσεις, μέχρι τις επιτυχίες στα MotoGP και τα WorldSBK. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε μια σταθερά θετική πορεία που καθιέρωσε την Ducati σαν μια σταθερή εταιρεία. Ως επωνυμία που εκφράζει το Made in Italy, την καινοτομία, τη σχεδίαση και την τεχνολογία, διατηρούμε την εστίασή μας στην παροχή συναρπαστικών εμπειριών και μοτοσυκλετών στους παθιασμένους Ducatisti σε όλο τον κόσμο”.

Henning Jens, CFO Ducati: “Χαίρομαι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μια οικονομική απόδοση ρεκόρ και μια αύξηση στο επίπεδο κερδοφορίας για την Ducati. Το ότι καταφέραμε να φέρουμε τέτοια αποτελέσματα, παρά τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της βιομηχανίας οχημάτων, είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα ολόκληρου του Ομίλου Ducati. Καταφέραμε επίσης να συνεχίσουμε το σχέδιο αυτοχρηματοδοτούμενων επενδύσεων σε υποδομές Ε&Α (R&D) και την ψηφιοποίηση που ήταν στην ατζέντα μας για το 2022”.

Το δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας από την Μπολόνια συνέχισε να αναπτύσσεται τον περασμένο χρόνο και τώρα υπάρχουν 821 αντιπροσωπείες Ducati σε όλο τον κόσμο, ο υψηλότερος αριθμός από ποτέ, σε  96 χώρες. 

Για το 2023, η Ducati παρουσίασε στο κοινό οκτώ νέα μοντέλα για να ολοκληρώσει τη μεγάλη γκάμα της ανάμεσα τους η Multistrada V4 Rally, μια μοτοσυκλέτα για μεγάλα ταξίδια και η νέα Diavel V4, που κέρδισε το βραβείο «Most Beautiful Bike of the Show» στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Επίσης, η δεύτερη γενιά της Scrambler Ducati έχει δεχθεί αρκετές βελτιώσεις κρατώντας  την απλότητα και την αυθεντικότητα της πρώτης Scrambler.

Από το 2023 και έως το 2026, η Ducati θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής μοτοσυκλετών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Enel MotoE, το οποίο ξεκινά επίσημα στις 13 Μαΐου 2023 στο Γαλλικό Grand Prix. Ένα project που δίνει τη δυνατότητα στη Ducati στην εξέλιξη τεχνολογιών για το μέλλον του κόσμου της μοτοσυκλέτας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης