Επιμέλεια: ΄Θάνος Κυλάφης

Η Aprilia ετοιμάζει την επιστροφή της στους αγώνες Rally Raid το 2024 μετά από 12 χρόνια απουσίας. Την υλοποίηση της επιστροφής έχει αναλάβει η Aprilia Racing που έχει ήδη εμπειρία από την συμμετοχή της εταιρίας από το Noale στο Rally Dakar την περίοδο 2010 – 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγωνιστικό τμήμα επιστρέφει στον κόσμο των αγώνων off road, έναν χώρο που σηματοδότησε το ντεμπούτο της Aprilia στους αγώνες, τόσο στην Ιταλία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, την δεκαετία του ’70. Τώρα η Aprilia Racing επιστρέφει στις ρίζες της μέσα από την ανάπτυξη της νέας Aprilia Tuareg 660, μιας μοτοσυκλέτας της οποίας το όνομα υπογραμμίζει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της και θυμίζει τις συμμετοχές της εταιρίας στους Αφρικανικούς αγώνες Rally Raid.

Την εξέλιξη της Aprilia Tuareg επιβλέπει ο Jacopo Cerutti, ο 33χρονος αναβάτης από το Como που έχει πολλές νίκες στο Ιταλικό πρωτάθλημα Motorally παράλληλα με τέσσερα Πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Enduro, ενώ έχει συμμετάσχει στο Rally Dakar έξι φορές. Μαζί του θα είναι και ο Francesco Montanari, ένας επίσης Ιταλός αναβάτης Enduro που πέτυχε μια εξαιρετική επίδοση στην πρώτη του συμμετοχή στο Tricolore Motorally του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Massimo Rivola – Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing
“Με το project «Back to Africa» η Aprilia Racing επιστρέφει στον κόσμο των αγώνων off road, στους αγώνες για τους οποίους δημιουργήθηκε το τμήμα. Συνεχίζουμε κανονικά την εμπλοκή μας στους αγώνες Grand Prix στην πίστα, ανακαλύπτοντας νέα ταλέντα μέσα από το Πρωτάθλημα SP 250 και το RS 660 Trophy, αλλά παράλληλα ξεκινάμε ένα εντελώς νέο project με την εξαιρετική Aprilia Tuareg. Είναι ένα πρόσθετο σημάδι εξέλιξης για ένα αγωνιστικό τμήμα που έχει μεγαλώσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα που δεν είχε δει ποτέ η Aprilia”.

Romano Albesiano – Τεχνικός Διευθυντής Aprilia Racing
“Παίρνουμε τη σκυτάλη από μια ιστορία μεγάλων επιτυχιών. Η Aprilia είναι η μόνη ιταλική εταιρία που έχει κερδίσει ειδική στο Rally Dakar και το 2010 ανεβήκαμε στο βάθρο. Αυτά είναι μόνο τα πρώτα βήματα σε μια εντελώς νέα προσπάθεια και ο σκοπός της σεζόν του 2023 είναι να μπούμε στο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει ξανά στους σημαντικούς Αφρικανικούς αγώνες στην έρημο”.

Jacopo Cerutti
“Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια και το ότι συνεργάζομαι με μια εταιρία που είναι 100% ιταλική και έχει τόσο μεγάλη ιστορία στο σπορ με κάνει και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος. Αυτή είναι μια νέα πρόκληση για μένα, που προέρχομαι από την κατηγορία Enduro 450, θα οδηγώ μια δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με τεράστιες δυνατότητες και θα έχω έναν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για έναν αναβάτη και ανυπομονώ να ξεκινήσω”.

Η αγωνιστική έκδοση της νέας Aprilia Tuareg 660 θα αναπτυχθεί από την Aprilia Racing με την τεχνική συμβολή της GCorse (των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi), οι οποίοι ήδη έχουν εμπειρία με την Tuareg από την συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2022. Η συμμετοχή στο Motorally θα συνεχιστεί και το 2023 με δυο Tuareg 660 και αναβάτες τους Cerutti και Montanari.

Παράλληλα με την εξέλιξη της αγωνιστικής Tuareg η Aprilia Racing θα υποστηρίζει και όλους όσους συμμετέχουν με Tuareg 660 στη νέα κατηγορία “entry level” GPX, του Πρωταθλήματος Italian Motorally 2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης