Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβάτης της Pata Yamaha, Toprak Razgatlioglu, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) το 2022. Μετά από μια τριπλή μάχη καθόλη τη σεζόν με τον Alvaro Bautista της Ducati και τον Jonathan Rea της Kawasaki, ο Τούρκος αναβάτης τερμάτισε τελικά δεύτερος, πίσω από τον Bautista. Με μια τόσο δύσκολη σεζόν να έχει μόλις τελειώσει, ήρθε η ώρα να χαλαρώσει ο ο Τούρκος αναβάτης. Τι περιλαμβάνει αυτό, μπορεί να ρωτήσετε; Σκληρή προπόνηση enduro, φυσικά.

Ο 26χρονος αναβάτης ανέβηκε στην Yamaha WR 250 F του και βρέθηκε με μερικούς φίλους για μια “χαλαρή” βόλτα μέσα στο δάσος. Για εμάς τους κοινούς θνητούς, αυτό μεταφράζεται σε μια εξαντλητική βόλτα κατά μήκος του Κεμέρ της Τουρκίας, όπου πραγματοποιείται ο αγώνας σκληρού Enduro Sea to Sky. 

Μόλις η ομάδα ξεκινά, ακολουθεί χάος. Ο αναβάτης της Yamaha είναι γνωστός για το επιθετικό του στυλ και δεν απογοητεύει στο τελευταίο βίντεο του καναλιού Enduro στο YouTube. Είτε κατεβαίνει περάσματα μρ απότομη κλίση, είτε κάνει άλματα, ο El Turco δείχνει ότι είναι εξίσου επιδέξιος εκτός δρόμου όσο και στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Razgatlioglu δυσκολεύεται μόνο σε μια απότομη ανάβαση σε λόφο. Γεμάτη βράχους και λασπώδες έδαφος, η πλαγιά του βουνού εξακολουθεί να αποτυγχάνει να επιβραδύνει την ανάβαση του Τοπράκ. Μόνο όταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK επιχειρήσει ένα δοκιμαστικό άλμα στην κορυφή, έχει μια πτώση.

Παρακινημένος από το λάθος, ο Razgatlioglu σκαρφαλώνει επανειλημμένα το λόφο μέχρι να είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του.

Μαζί του έχουμε τον αναβάτη της Moto3, Deniz Oncu. Ο Τούρκος αναβάτης μοιράζεται το επιθετικό στυλ του Toprak στην πίστα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι είναι σχετικά αρχάριος στην τέχνη του enduro. Ζορίζεται σε όλη τη διαδρομή, αλλά συνεχίζει να πιέζει, κατακτώντας ακόμη και τον ίδιο λόφο δυσκόλεψε τον Razgatlioglu σε ένα σημείο.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης