του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της “ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023”, που γίνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO), βρίσκεται ακριβώς μόλις μπαίνεις στην Έκθεση στο δεξί μέρος και είναι ένας πραγματικά υψηλού επιπέδου εξομοιωτής οδήγησης, που είναι προσαρμοσμένος σε μια μοτοσυκλέτα Yamaha R6. Ανεβαίνεις στη μοτοσυκλέτα που συνδεμένη με τους ειδικούς μηχανισμούς, δουλεύει ως προς τις αναρτήσεις, με το μπροστινό να βυθίζεται στο φρενάρισμα και το πίσω στην επιτάχυνση, με δυνατότητα πλαγιάσματος με τον τρόπο που το κάνεις σε μια πίστα και με αντιδράσεις “κανονικές”, καθώς στο άνοιγμα του γκαζιού βοηθάς τη μοτοσυκλέτα να πάρει τη σωστή γραμμή στην πίστα. Στην οθόνη ο Θοδωρής Τζήμας της Μοτοκίνησης – που έχει φέρει τον εξομοιωτή στην Ελλάδα – έχει επιλέξει την πίστα του Μουτζέλο, που είναι μια πίστα με ωραία ροή οδήγησης. Στο μέλλον θα περάσουν στο σύστημα και την πίστα των Σερρών!!!

Ο Μπάμπης Στόκας υπό το βλέμμα του κόουτς Δημήτρη Παπαγγέλου

Στην περίπτωσή μας με τον γνωστό μουσικό Μπάμπη Στόκα, που είναι και φανατικός και έμπειρος μοτοσυκλετιστής, πήγαμε στην Έκθεση (θα δείτε σύντομα στην Zougla.gr περιήγηση της Έκθεσης σε ειδικό βίντεο που ετοιμάζεται) και φυσικά πήραμε την πρόκληση της οδήγησης πάνω στην R6. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας στα Superbike Δημήτρης Παπαγγέλου, ήταν ο “κόουτς” και των δύο και με τις οδηγίες του έγινε πιο εύκολη η εξοικείωση σε μόλις δυο γύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha R6 μας περιμένει για την "κόντρα"

Πραγματικά έχοντας οδηγήσει για πάρα πολλούς γύρους στη συγκεκριμένη πίστα, μπορώ να πω ότι η εξομοίωση της διαδρομής είναι καταπληκτική, η πράσινη γραμμή για το άνοιγμα του γκαζιού και η κόκκινη για το φρενάρισμα, βοηθούν σημαντικά και για να έχεις τη σωστή γραμμή μέσα στην πίστα. Το πλάγιασμα και μετά το σήκωμα της μοτοσυκλέτας απαιτεί αρκετή δύναμη, ίσως περισσότερη από ότι στην πραγματικότητα, αλλά συγχρόνως αποτελεί και μια καλή προπόνηση! Παρά ότι ο Θοδωρής Τζήμας και οι συνεργάτες του είχαν ρυθμίσει σε υψηλό επίπεδο την υποβοήθηση από το σύστημα, μπορεί κάποιος που θα έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί, σταδιακά να μειώσει την υποβοήθηση και να φτάσει ακόμη πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μεγάλη έκπληξη η απόδοση του Μπάμπη Στόκα, παρά το ότι δεν έχει μπει ακόμη ποτέ σε πραγματική πίστα. Έκανε πραγματικά πολύ καλό χρόνο και οδήγησε με σωστές γραμμές και τώρα αναζητά και την εμπειρία της πραγματικής πίστας, κάτι που θα γίνει σύντομα.

Θα λέγαμε ότι είναι “κόλλημα” αυτός ο προσομοιωτής και όσοι επισκεφτούν την Έκθεση αξίζει να τον δοκιμάσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης