Εύχονται ανάρρωση και σε αυτούς που τους “κατέστρεψαν”

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, 14:00
Εύχονται ανάρρωση και σε αυτούς που τους “κατέστρεψαν”

του Δημήτρη Διατσίδη

Πολύ καλή εντύπωση έκανε παγκοσμίως η κόλα χαρτί που έβαλε στο φέρινγκ της μοτοσυκλέτας του Miguel Oliveira η ομάδα του RNF Aprilia. Εύχονται να γίνει καλά ο οδηγός τους, αλλά μαζί δίνουν τις ευχές τους και στους #23 Enea (Bastianini), #44 Pol (Espargaro), #93 Marc (Marquez). Ως γνωστόν την περασμένη Κυριακή ο Marc Marquez έπεσε από λάθος του πάνω στον Miguel Oliveira και του κατέστρεψε τον Αγώνα. Μαζί για την ομάδα σήμαινε το τέλος των ελπίδων για την πρώτη νίκη ή το πρώτο βάθρο με την Aprilia, κάτι που όπως έλεγαν όλοι στο #motogpworldpaddock ήταν απόλυτα εφικτό.

Οι ευχές λοιπόν σε όλους τους τέσσερις τραυματίες οδηγούς, που χάνουν τον Αγώνα της Αργεντινής, αντιμετωπίστηκε πολύ θετικά από όλους, καθώς είθισται κάθε μοτοσυκλέτα του οδηγού που χάνει τον αγώνα να στέλνει τις ευχές της στον οδηγό της και μόνο. Ο Razlan Razali, ιδιοκτήτης και Διευθυντής της ομάδας πρωτοτύπησε και πάλι με κάτι που τον εκφράζει απόλυτα.

 

Βέβαια πριν από λίγες ημέρες δεν είχε παραλείψει να εκφέρει τη γνώμη του για το θέμα ζητώντας αυστηρότερη αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων:

"Οι αγώνες MotoGP είτε πρόκειται για Sprint είτε για κύριους αγώνες, είναι υψηλής ταχύτητας και υψηλής έντασης, όπου κάθε αναβάτης θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος. Ωστόσο, μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά μπορεί συχνά να οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες, όχι μόνο για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά και για τους συναθλητές τους".

"Το περιστατικό στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ του Marc Marquez και του Miguel Olivera θα πρέπει να χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης για τους αναβάτες σε MotoGP, Moto2 και Moto3. Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να τους υπενθυμιστεί η αυστηρότητα της τιμωρίας για κάθε είδους απερίσκεπτη και ανεύθυνη οδήγηση".

"Η CryptoDATA RNF MotoGP καταδικάζει μια τέτοια συμπεριφορά και υποστηρίζει σθεναρά την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων για να αποτρέψει τους μελλοντικούς παραβάτες, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών της ίδιας της ομάδας μας. Προτρέπουμε τους αγωνοδίκες της FIM να λάβουν γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα ενάντια σε τέτοιες απερίσκεπτες συμπεριφορές, δίνοντας παραδείγμα για τους νεότερους και τους επόμενους αναβάτες στη Moto3 και στη Moto2".

"Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα σε κάθε άθλημα και το MotoGP πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των αναβατών του. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τους αγωνοδίκες της FIM στις συνεχείς προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα ασφαλέστερο και πιο υπεύθυνο αγωνιστικό περιβάλλον".

 

Ας ελπίσουμε λοιπόν κάτι να αλλάξει μετά από όλα αυτά, για να μην φτάσουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο σοβαρούς τραυματισμούς στο μέλλον. Ήδη είναι πλήγμα το γεγονός ότι 4 από τους 22 οδηγούς δεν αγωνίζονται σε αυτό το Grand Prix.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, 15:04