Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του επαγγελματία αναβάτη Kenan Sofuoglu στη νέα γέφυρα Ozman Gazi, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, με την αγωνιστική Kawasaki Ninja H2R.

Ο πλέον επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport έσπασε κάθε ρεκόρ ταχύτητας, αναπτύσσοντας τελική 400 χλμ./ώρα με την εκπληκτική και πανίσχυρη μοτοσικλέτα του στην ολοκαίνουργια κρεμαστή γέφυρα. Η Ozman Gazi ή αλλιώς γέφυρα του Izmit έχει συνολικό μήκος 2,682 μέτρα, πλάτος 1,550μ. και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη του είδους στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσπάθεια του Τούρκου έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Ιουνίου, ανήμερα των εγκαινίων της γέφυρας. Ο Sofuoglu και η ομάδα του προετοιμάζονταν επί τέσσερις μήνες, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον όποιο κίνδυνο και να δοκιμάσουν την αντοχή των ειδικά τροποποιημένων ελαστικών της H2R. Λόγω των υψηλών πιέσεων που ασκούνται σε τέτοιες ταχύτητες, τα ελαστικά υπερθερμαίνονται και είναι πολύ πιθανό να διαλυθούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του αναβάτη.

Τελικά, όλα πήγαν καλά, οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και ο Τούρκος πρωταθλητής έπιασε τα 400 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, γράφοντας ιστορία. Θυμίζουμε πως η Kawasaki Ninja H2R αποδίδει 330 ίππους, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και έφερε ελάχιστες τροποποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης